Tässäkö on Samsungin ensimmäinen Bada-puhelin?

Samsung Bada-puhelin

Elektroniikkavalmistaja Samsungin oman mobiilialustan julkaiseminen ei tullut alaa seuranneille varmastikaan täytenä yllätyksenä, mutta ihmetystä herätti toisaalta se, että yhtiö paljasti vielä kohtuullisen vähän tietoa alustan konkreettisista ominaisuuksista. Yhtiön lausuntojen perusteella vaikuttaakin siltä, että itse alusta ei tulisi poikkeamaan kovinkaan merkittävästi esimerkiksi Jetissä nähdystä järjestelmästä. Badan tärkein pointti onkin tässä vaiheessa sen avoimuus sovelluskehittäjille, jolla pyritään takaamaan nykyistä enemmän sisältöä puhelimille.

Korealaisvalmistaja ei myöskään paljastanut vielä mitään tietoa tulevista puhelimista, mutta sanoi ensimmäisen Bada-mallin valtaavan markkinat vuoden 2010 alkupuoliskon aikana. Nyt verkkoon on joka tapauksessa levinnyt kuva uudesta Samsungin kosketusnäyttöpuhelimesta, jonka spekuloidaan perustuvan vastikään julkistettuun Badaan.

Kuvan ja alustaan liittyvien arvailujen lisäksi Samsungin tulevasta uutuudesta ei tiedetä vielä muuta. Olemuksen perusteella voisi kuitenkin päätellä, että kyseessä ei ole aivan perustason kosketusnäyttöpuhelin. Puhelimen kosketusnäyttö on vedetty erittäin lähelle reunoja ja muutenkin laitteen muotoilu antaa ehdottomasti kuvan kalliimman hintaluokan kosketusnäyttöpuhelimesta.

Samsung tulee pitämään joulukuussa Badaan liittyvän tilaisuuden Iso-Britanniassa. Silloin olemme varmastikin jo paljon viisaampia tulevien puhelimien ja alustan ominaisuuksien suhteen.

Lähde: IntoMobile