TomTom päivittää iPhone-sovelluksensa

TomTom iPhone

Hollantilainen navigointiratkaisujen toimittaja TomTom kertoo lähettäneensä Applen tarkastettavaksi seuraavan version iPhone-sovelluksestaan. Kyseessä tulee olemaan melkoisen merkittävä päivitys elokuussa App Storeen saapuneelle navigointisovellukselle, joka on saatavilla täysin ilmaiseksi kaikille ohjelmiston nykyisille käyttäjille. Yhtiön mukaan päivityksen tarkoituksena on varmistaa, että sovelluksen käyttäjillä on aina ajantasaiset navigointityökalut.

Applen sinettiä vailla oleva päivitetty versio TomTom iPhone -sovelluksesta tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, joista osa on jo tuttuja perinteisistä navigaattoreista. Itse navigoinnin kannalta sovelluksen merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu edistynyt kaistanohjaus, jonka ansiosta TomTom osaa neuvoa monimutkaisissa liittymissä. Toinen merkittävä parannus on mahdollisuus hallita iPod-soitinta suoraan sovelluksen kautta, joka tekee musiikin kuuntelemisesta helppoa matkan aikana. Lisäksi mukana on kustomoitavat äänivaroitukset ja apuvalikko, josta löytää hätänumeron ja esimerkiksi ajo-ohjeet lähimpään sairaalaan.

Yllä mainittujen uudistusten lisäksi TomTom on päivittänyt kartat ja valvontakameratietokannat.

iPhone-sovellus on meille tärkeä ja haluamme kehittää sitä pitkällä aikavälillä. Maksuttomia päivityksiä on odotettavissa tulevaisuudessakin”, sanoo TomTomin maajohtaja Jukka Tiitinen.

Uuden version ilmestymistä App Storeen on mahdotonta määrittää tarkasti. Luultavasti Applen hyväksymisprosessi kestää ainakin pari viikkoa, joten päivityksen kimppuun ei välttämättä pääse aivan heti.

TomTom-sovellus Pohjoismaiden kartoilla maksaa App Store -ohjelmistokaupassa 69,99 euroa.

2 kommenttia

  1. Eikö Applekin dusaile omaa karttaohjelmaansa ikään kuin vastauksena Google Mapsin suosioon? Toivottavasti TomTomin pyyntö ei kaadu tähän… 🙂

  2. Toivottavasti Tompan laatu paranee. Ainakin ensimmäinen loppukesällä julkaistu versio pärjäsi huonosti testeissä.

Kommentointi on suljettu!