Google avasi Android 2.0:n yleiseen levitykseen

Google on vihdoin tuonut Android 2.0 -käyttöjärjestelmän lähdekoodin kaikkien saataville Android Open Source Project -verkkosivuston kautta. Tähän asti Androidin tuoreimman version kanssa on päässyt työskentelemään lähinnä Motorola, joka toi ensimmäisen Android 2.0 -pohjaisen puhelimen Yhdysvaltojen markkinoille 6. marraskuuta DROID-nimen alla. Tietojen mukaan muut valmistajat kuten Sony Ericsson ovat joutuneet tyytymään Android 1.6:een, joka voisi selittää sen, miksi japanilaisruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan huippuluokan XPERIA X10 -mallista ei löydy uutta 2.0-versiota.

Lähdekoodin julkaisu on saanut aikaan innostusta myös kehittäjäyhteisössä, joka on onnistunut saamaan uutuuden toimimaan jo kaikkien aikojen ensimmäisessä Android-puhelimessa, eli T-Mobile G1:ssä. Tunnetuimpien Android-hakkereiden joukkoon kuuluva Steve Kondik kertoo Twitter-profiilinsa kautta kaiken toimivan G1:ssä äänen- ja videontoistoa lukuun ottamatta jouhevasti.

Android 2.0:n merkittävimpien parannusten joukkoon lukeutuvat ainakin Exchange-tuki, uudistunut verkkoselain ja Google Maps Navigation -sovellus. Niiden lisäksi kehittäjille on tarjolla useita uusia API-rajapintoja, jotka mahdollistavat muun muassa Bluetooth-ominaisuuden laajemman hyödyntämisen sekä kontaktien ja tunnusten monipuolisemman hallittavuuden.

Lähipäivinä verkkoon putkahtaa mitä luultavimmin ohjeet Android 2.0:n asentamiseksi niin sanotuilla root-oikeuksilla varustettuihin puhelimiin. Virallisen päivityksen uuteen versioon tulee saamaan ainakin HTC Hero ja toivottavasti myös ensi vuonna myyntiin saapuva XPERIA X10.

Lähde: MobileCrunch

1 kommentti

  1. Kuinka avoin tuo Android oikeastaan on?
    Lähdekoodi toki löytyy ainakin suurimmalta osaltaan, mutta pääseekö sen kehitykseen vaikuttamaan?
    Tuntuu, että noita avoimuuden tasoja on kovin monia.

Kommentointi on suljettu!