Nokialta viihdepuhelin mobiili-tv:llä: 5330 Mobile TV Edition

Nokia 5330 Mobile TV Edition

Nokia ilmoitti tänään laajentavansa mallistoaan uudella 5330 Mobile TV Edition -puhelimella, jonka nimi enteilee vahvasti laitteen ominaisuuksista, joihin keskeisimpänä kuuluu tuki mobiili-tv:lle. Puhelimesta löytyy DVB-H-standardin mukainen vastaanotin, jonka lisäksi uutuuden painopisteisiin kuuluvat sosiaaliset ominaisuudet, musiikki ja pelit. Kyseessä on mitä suuremmassa määrin viihdepuhelin, joka pyrkii levittämään mobiili-tv:n myös hieman edullisempiin kännyköihin.

Mobiili-tv-lähetysten katselu onnistuu Nokia 5330 Mobile TV Editionilla 2,4 tuuman näytöltä, jonka tarkkuus on 320 x 240 pikseliä. Näyttö ei näin ollen ole järin suuri, mutta yhtiössä sen laatua kehutaan muun muassa hyvän värintoiston ja terävyyden ansiosta.

Uutukaisen muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 3G-yhteydet, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, 3,2 megapikselin kamera, LED-salama, FM-radio, Bluetooth 2.1 ja microSD-muistikorttipaikka. Ohjelmistopuolelta löytyy Series 40 6th Edition -alusta, WebKit-pohjainen verkkoselain, Flash Lite 3.0 -tuki ja Java 2.1. Lisäksi laitteessa on sovelluksia, joilla pääsee hyödyntämään muun muassa Facebookia, MySpacea ja YouTubea.

Mobiili-tv:n toimintoihin lukeutuvat myös EPG-opas sekä muistutin, joka kertoo tärkeän ohjelman alkamisesta. Nokia hehkuttaa puhelimen hyvää signaalin vastaanottokykyä ja pitkäkestoista akkua, joka tarjoaa jopa kuuden tunnin yhtäjaksoisen katselukokemuksen.

Nokia 5330 Mobile TV Edition saapuu markkinoille näillä näkymin ensi vuoden alussa 155 euron verottomalla hinnalla.

1 kommentti

  1. Uskoisivat jo Nokiallakin, että mobiili-tv ei kiinnosta kansaa.

Kommentointi on suljettu!