STMicroelectronics tuo entistä laajemman liiketunnistuksen matkapuhelimiin

ST gyroskooppi

STMicroelectronics on esitellyt uuden analogisen gyroskoopin, jonka hyödyntäminen esimerkiksi matkapuhelimessa mahdollistaisi kolmiulotteisten eleiden tunnistamisen. Kyseessä on pienikokoinen, tarkka ja yhteen koteloon pakattu gyroskooppi, joka mittaa kiertokulman kolmen toisiinsa nähden kohtisuorassa olevan akselin suhteen.

Yhtiö kehuu erityisesti anturinsa tarkkuutta ja kompaktia kokoa, joiden ansiosta se sopii mainiosti matkapuhelimiin, peliohjaimiin, navigaattoreihin ja muihin kulutuselektroniikkatuotteisiin. Lisäksi ST:n gyroskooppi on rakenteeltaan vankka ja kestävä. Anturin valmistusprosessi on tuttu yhtiön kiihtyvyysantureista, joita se on toimittanut markkinoille jo yli 600 miljoonaa kappaletta.

Vuonna 2003 ST oli ensimmäinen, joka toi markkinoille kolmiakselisen kiihtyvyysanturin yhdessä paketissa”, sanoi yhtiön toimitusjohtaja Benedetto Vigna ja jatkoi ”Nyt olemme ensimmäisenä kolmiakselisen analogisen gyroskoopin kanssa.

Täydellä 360 asteella kiertokulman mittaava sensori tarjoaa parhaimman hyödyn, kun se valjastetaan käyttöön nykyaikaisen kiihtyvyysanturin kanssa. Tällöin voidaan luoda laitteita, jotka kykenevät kertomaan vaikkapa ihmisen tai ajoneuvon liikkeen muodon, nopeuden ja suunnan.

STMicroelectronicsin uusi gyroskooppi tunnetaan mallinimellä LYPR540AH. Yhtiö aloittaa sen massatuotannon vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana, mutta kertoo näytekappaleiden olevan jo saatavilla. ST:n uudelle anturille kertyy hintaa 3,6 dollaria 10 000 kappaleen valmistuserissä.

Lähteet: STMicroelectronics & Prosessori