O2 sallii iPhonen lukituksen poiston Iso-Britanniassa

Iso-Britanniassa pitkään jatkuneen iPhone-yksinoikeuden menettäminen on ajanut O2-operaattorin yrittämään uusia temppuja, jotta asiakkaat eivät lähtisi hakemaan Applen kosketusnäyttöpuhelinta muualta. Operaattori on aloittanut käytännön, joka sallii iPhonen operaattorilukituksen poistamisen.

O2:n käytäntöön liittyy kuitenkin muutama sääntö, joiden mukaan iPhonen kertamaksulla ostaneet asiakkaat voivat poistaa lukituksen vasta 12 kuukauden jälkeen puhelimen ostosta. Tällöin operaattorille tulee suorittaa vielä hieman reilu 16 euron lisämaksu lukituksen poistosta.

Kertamaksulla ostaneita iPhone-asiakkaita paremmassa asemassa ovat kuukausimaksulla puhelimensa hankkineet. Heille O2 tarjoaa valtuudet poistaa lukitus milloin tahansa ja täysin ilmaiseksi. Avauksesta huolimatta asiakkaiden täytyy luonnollisesti hoitaa liittymän maksut sopimuskauden loppuun.

O2:n veto on kieltämättä mielenkiintoinen, mutta koska se ei salli kertamaksulla ostetun puhelimen avaamista suoraan, niin sen hyöty jää melko laihaksi. Parhaimman edun saavat luultavasti ne, joilla on niin sanottu Pay Monthly -sopimus, mutta haluavat myydä puhelimensa kesken sopimuskauden. Lukitsemattomien iPhonejen hinnat ovat pääsääntöisesti olleet melko korkeita.

Lähde: IntoMobile