Samsung: Aiomme jatkaa Symbianin tukemista myös tulevaisuudessa

Korealainen Samsung on aiemmista huhuista poiketen sittenkin jatkamassa Symbian-käyttöjärjestelmän tukemista laitteissaan myös tulevaisuudessa, selviää yhtiön lausunnosta Mobile Burn -verkkosivustolle. Viime viikolla verkkoon levisi tieto, jonka mukaan Symbian olisi putoamassa pois korealaisvalmistajan mallistosta vuoteen 2011 mennessä. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan Samsungin tavoitteena on jatkaa useiden eri alustojen tukemista vastaisuudessakin.

Samsung kuuluu Symbian Foundationin alkuperäisiin jäseniin ja aikoo jatkaa yhteistyötä sen kanssa tulevaisuudessakin. Samalla Samsung tulee tukemaan useita mobiilialustoja mukaan lukien Symbian, Linux, Android ja Windows Mobile”, kerrottiin yhtiöstä Mobile Burnille.

Yhtiön päällimmäisenä tarkoituksena on tarjota jokaiselle jotakin. Kaikki tarjolla olevat alustat houkuttavat hieman erilaisia käyttäjiä, joten markkinaosuuksia ajatellen strategia saattaa olla erittäin toimiva. Haittapuolena voisi kuitenkin kuvitella useiden alustojen tukemisen vievän valtavasti resursseja, koska jokaiselle käyttöjärjestelmälle on lähes pakko rakentaa oma käyttöliittymä, jos markkinoilla haluaa todella pärjätä.

Samsung poikkeaa strategiallaan selvästi markkinoiden valtavirrasta. Useimmat valmistajat ovat valinneet käyttöönsä yhden tai kaksi järjestelmää, joiden pohjalta puhelimet lähdetään rakentamaan. Korealaisvalmistaja pyrkii sen sijaan tukemaan oikeastaan kaikkia yleisesti saatavilla olevia merkittäviä mobiilialustoja.

Lähde: EngadgetMobile

2 kommenttia

  1. Lähivuosina selviä varjoon jääviä ovat Windows Mobile (markkinaosuus vain putoaa) ja Symbian, koska Nokian huhutaan siirtyvän älypuhelimissaan Maemoon.

    1. Huhutaan siirtyvän Maemoon.. Samsungin huhuttiin lopettavan Symbian. Totuus on tarua ihmeellisempää aina toisinaan.

Kommentointi on suljettu!