Väite: Googlelta on sittenkin tulossa oma puhelin

Google-puhelin

Huhu Googlen omasta puhelimesta vaikutti jo jäävän unholaan, kun yhtiössä työskentelevä Andy Rubin vakuutteli, että Googlella ei ole suunnitelmia hypätä mukaan matkapuhelinmarkkinoille rautatasolla. TechCrunch-verkkosivusto ei kuitenkaan malta pitää huhua pois uutisista, vaan väittää kiven kovaan kuulleensa tietoja, jotka vahvistavat virallisen Google-puhelimen. Kovinkaan paljon faktoja sivustolla ei ole lyödä pöytään, sillä oikeastaan kaikki tiedoista perustuvat vahvistamattomiin lähteisiin.

Hieman epävarmoista lähteistä huolimatta TechCrunch on täysin varma siitä, että hakukonejätti tuo ensi vuoden alussa markkinoille omalla brändillä varustetun matkapuhelimen, joka perustuu luonnollisesti Android-käyttöjärjestelmään. Sivuston mukaan puhelin oli tarkoitus saada markkinoille jo tämän vuoden puolella, mutta Google lipsui aikataulusta, jonka vuoksi se nähdään kaupoissa vasta vuoden 2010 alussa. Uutuutta tullaan myymään perinteisten liikkeiden kautta, eikä vahvaa operaattorisidosta ole näin ollen odotettavissa.

Puhelimen väitetyn olemassaolon lisäksi siitä ei juurikaan tiedetä mitään muuta. Laitteen valmistaja, tekniset tiedot ja muotoilu ovat tässä vaiheessa täysin pimennossa.

Valmistajan osalta TechCrunch heittää ilmaan kolme nimeä, jotka ovat HTC, Samsung ja LG. Kaikkein todennäköisempänä Google-puhelimen valmistajana pidetään LG:tä, koska esimerkiksi Samsungin vahva liitos Apple iPhone -älypuhelimen rautaan saattaisi estää yhteistyön hakukonejätin kanssa. Varmaa on joka tapauksessa se, että kolmas osapuoli tulee puhelimen rakentamaan, vaikka Google vastaakin suunnittelusta ja muusta työstä.

Googlen loikkauksella matkapuhelinmarkkinoille saattaa olla monenlaisia vaikutuksia Androidin tulevaisuuteen. Jos yhtiö pärjää hyvin markkinoilla, saattavat muut valmistajat kokea sen uhaksi ja vähentää esimerkiksi Androidin käyttöä puhelimissaan. Tämä on yksi merkittävimmistä syistä Steve Ballmerin mukaan, miksi Microsoft keskittyy markkinoilla vain ja ainoastaan ohjelmistoon. Onkin erittäin jännittävää seurata, miten markkinat kehittyvät, jos huhu Google-puhelimesta lopulta osoittautuu oikeaksi.

Lähde: TechCrunch

3 kommenttia

  1. No, Tämä taitaa olla samanlainen huhu kuin Nokian Palm ostos … se nousee säännöllisesti esiin, koska sen toteutuminen olisi niin ”mullistavaa”.

    Uusi = kiinnostavaa

    1. Saattaa todellakin olla näin. Itse ainakin suhtaudun huhuun hieman epäillen… Toisaalta, Google on kyllä viime vuosina laajentanut toimiaan useisiin suuntiin..

  2. Varmasti Guugelilla ainakin pohtivat kovasti, kannattaako puhelinvalmistusrumbaan hypätä. Mitä tapahtuu Android -pohjaisten ei-Googlen valmistamien puhelimien tulle jos Google ryhtyy itsekin valmistamaan puhelimia? Ehkä se loisi jokseenkin tilanteen, jossa Google kilpailee omilla puhelimillaan omia tuotteitansa vastaan.

Kommentointi on suljettu!