Huhuttu Google-puhelin ei olekaan puhelin?

Eilen uutisoimme TechCrunch-verkkosivuston väitteestä, jonka mukaan Google on todellakin tuomassa markkinoille omalla brändillä varustetun puhelimen. Sivusto piti tietoa täysin varmana, vaikka myönsi lähteiden olevan epävirallisia. Nyt TechCrunch vetää sanojaan hieman takaisin ja esittää huhun uudessa valossa: Google-puhelin saattaakin itse asiassa olla ilman varsinaisia puhelinominaisuuksia varustettu laite, joka keskittyy data-yhteyden kautta tehtyihin VoIP-puheluihin.

Verkossa on yleisesti suhtauduttu erittäin skeptisesti huhuun Google-puhelimesta, koska yhtiössä työskentelevä Andy Rubin asian jo kertaalleen on tyrmännyt. TechCrunch kuitenkin painottaa, että yhtiöillä on tapana kieltää uuden tuotteen olemassaolo ennen kuin se virallisesti esitellään.

Uusi huhu väittää siis pääpiirteissään, että Googlen tuleva laite keskittyisi ainoastaan data-ominaisuuksiin. Laitteella pystyisi kaikesta huolimatta tekemään normaaleja puheluita, mutta ne hoidettaisiin vain data-palvelun yli. Tietojen mukaan Google keskustelee ainakin AT&T:n kanssa mahdollisesta data-sopimuksesta. Hakukonejätin taka-ajatuksena saattaisi olla myös Google Voice -palvelun tiukka integrointi laitteeseen, joka mahdollistaisi esimerkiksi oman puhelinnumeron ohjaamisen siihen.

Googlen uutuutta odotetaan markkinoille vuoden 2010 alussa. Julkaisun pitäisi näin ollen tapahtua seuraavien kuukausien aikana.

Lähde: TechCrunch

1 kommentti

  1. No tuossahan rupeisi olemaan jo järkeä. Jonkinlainen internet tablet tai muu olisikin Googlen tuotteeksi kenties hiukan todennäköisempi kuin tavallinen puhelin. Täten Google ei suoranaisesti edes kilpailisi Android-alustaisten laitteiden kanssa, niinkuin aiemman uutisen kommenteissa pelkäsin.

    Tämä olisi kyllä mielenkiintoinen laite!

Kommentointi on suljettu!