Viisi kuukautta Nokia Ovi Storea – tässä on tilastot

Nokian leivissä työskentelevä Bill Perry jakaa muutamia tilastoja toukokuun lopulla avatusta Ovi Store -ohjelmistokaupasta, joka on maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan vastaus Applen huippusuositulle App Storelle. Kaupan kokonaisikä lähentelee jo puolta vuotta, mutta Perryn esille tuomat tilastot koskevat Ovi Storen viittä ensimmäistä kuukautta, eli ajanjaksoa 26.5.2009 – 31.10.2009:

 • Saatavilla yli 100 Nokian puhelimelle (reilut 60 niistä on Symbian S60 -pohjaisia).
 • Aktiivisia käyttäjiä jo yli 180 maassa.
 • Kehittäjiä mukana on kaikkiaan 65 maasta.
 • Kahdeksassa maassa Ovi Store tukee paikallista sisältöä, kieltä ja mobiilimaksua: Iso-Britannia, Espanja, Ranska, Saksa, Singapore, Australia, Italia ja Venäjä. Vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana määrä tulee nousemaan jo yli 20.
 • Eniten Ovi Storea käytetään seuraavissa maissa (aakkosjärjestyksessä): Egypti, Saksa, Intia, Indonesia, Italia, Espanja, Saudi-Arabia, Thaimaa, Venäjä ja Iso-Britannia.
 • Melkein kaikissa Top 10 -maissa Ovi Storen käytetyimmät puhelimet olivat 5800 XpressMusic ja N97.
 • Uudelleenlataukset nyt mahdollisia, hakua parannettu.
 • Ovi Store on esiladattu lähes jokaiseen Nokian toimittamaan S60- ja S40-puhelimeen vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä.
 • Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä on ladannut keskimäärin kahdeksan sovellusta Nokian ohjelmistokaupasta.
 • Lokakuussa latausten määrä kasvoi 70 prosenttia syyskuuhun nähden.

Kovinkaan tarkkoja tilastoja Perry ei tarjoa, mutta mielenkiintoista luettavaa tiedot ovat joka tapauksessa. Nokian tulevaisuuden menestyksen kannalta Ovi Storen toimivuus ja valikoima ovat merkittävässä roolissa, sillä käyttäjät vaativat entistä enemmän sisältöä puhelimiinsa. Nokian ehdoton vahvuus on laitteiden levinneisyys, joka ei kuitenkaan riitä, jos kehittäjät ja käyttäjät kokevat alustan hankalaksi tai muusta syystä vähemmän houkuttelevaksi.

4 kommenttia

 1. Nokialta puuttuu agressiivinen strategia. Jos se olisi halunnut tulla voimakkaasti pelikentälle mukaan, olisi Nokia lanseerannut erityisen Ovi Storen sisältävän ohjelmistopäivityksen kaikille Ovi Storea tukeville kännyköille samalla rummuttaen kuuluvasti.

  ’Nyt tuntuu kuin Ovi store olisi vähän niinkuin vain pikkuhiljaa ajelehtinut niihin kännyköissä missä se nyt on. Varsinainen maihinnousu puuttuu edelleen.

 2. Ovi store on kyllä flopannut kunnolla. Nimikin on huono valinta, toisaalta onhan ovelle käyttöä kun Nokia vähentää työvoimaansa.

 3. Ovi store oli muuten ihan OK ajatus ja kyllähän nykyään jokaiselta matkapuhelinvalmistajalta pitää vastaavanlainen palvelu löytyä, mutta miksi se vieläkin kangertelee ja tuntuu olevan jonkinmoisessa Beta vaiheessa? Ja Nokia havahtui tähänkin trendiin ehkä hiukan liian myöhään.

 4. Ovi toimii N97:lla ok. Hankin juuri E72:n työkäyttöön ja huomasin mm
  – palvelu ei joka kohdassa tajua kumpaa puhelinta käyttäen olen liikkellä (os on kvoasti eri)
  – en löydä peruskamaakaan: e72:ssa ei ole valmiina Podcastingia, mutta ei sitä löydy Ovistakaa ; Pomo-palvelua tai Fonectan vastaavaa ei löydy…Sports Trackeria ei ole… Miten voi olla, että edes vanhoja menestyksekkäitä sotaratsuja ei ole saatu mukaan??!
  – teemoja ja taustakuvia on vain vähän
  – upouudessa E72:ssa on edelleen esim. sovellushallinnassa mukana linkkejä ikivanhoihin Nokia.com osoitteisiin, joista ei koskaan ole ollut oikein mihinkään, eikö Nokian tuotekehittely lue lehtiä/nettiä, Ovi Store on jovanha juttu (edes Ovi appia ei puhelimessa ollut mukana, linkki vain)

  Ei oikein vakuuta.

Kommentointi on suljettu!