Näin Nokia markkinoi N97 miniä

Nokia on julkaissut YouTube-kanavallaan uuden videon, jonka kohteena on tällä kertaa hiljattain myyntiin saapunut QWERTY-näppäimistöllä varustettu N97 mini -kosketusnäyttöpuhelin. Laite on nimensä mukaisesti kesällä kauppoihin tiensä löytäneen N97-lippulaivamallin kompaktimpi versio, jonka näytön kokoa, tallennustilaa ja näppäimistöä on hieman karsittu isoveljeen nähden.

Yhtiön tämänkertainen mainosvideo noudattelee perinteistä linjaa ja keskittyy lähinnä esittelemään puhelimen keskeisiä toimintoja kuten muokattavaa kotinäkymää, Ovi Store -ohjelmistokauppaa ja verkkoselainta. Luvassa ei ole samanlaista räväkkyyttä, mitä hiljattain nähdyssä N900-markkinointivideossa oli, mutta ainakin se tuo selkeästi esille N97 minin tärkeimmät ominaisuudet.

Suomessa Nokia N97 mini rantautuu laajemmin kauppoihin seuraavien viikkojen aikana lähinnä Comes with Music -musiikkipaketin kanssa, sillä esimerkiksi Nokian virallisessa verkkokaupassa puhelin ei ole saatavilla ilman musiikkipalvelua. Tämä nostaa uutukaisen hinnan yhtiön omassa kaupassa 699 euroon, joka on esimerkiksi N900:n 100 euroa edullisempaan hintaan nähden paljon.

11 kommenttia

 1. Muutamia ongelmia tuossa mainoksessa…

  * Ainakaan Nokia sivut ei toimi ees mairittelevasta tuolla nokia verkkoselaimella.
  * Itselläni ei ole koskaan onnistunut vielä liittää sähköpostiani toimimaan Nokian puhelimissa. En tiedä liittyykö se siihen, että postilaatikkoni on USA:ssa. (aim.com)
  * Vitsit ois siistii jos käyttöliittymä toimis noin sulavasti näissä nokian puhelimissa, kun niiden mainoksissa
  * Tuosta tehosta, mitä siitä mainostetaan, niin eihän siinä oo kuin pari vuotta vanhaa rautaa sisällä.
  * leffoistakin olisi kiva päästä nauttimaan, mutta mukana tuleva Ovi suite ei tue videoiden siirtoa puhelimeen, eikä puhelin itsessään tue divx tai xvid leffoja…..

  roskaa tämä Nokian toiminta.

  1. ”* Itselläni ei ole koskaan onnistunut vielä liittää sähköpostiani toimimaan Nokian puhelimissa. En tiedä liittyykö se siihen, että postilaatikkoni on USA:ssa. (aim.com)”

   No kyllä vika on sillon ollut joko siinä sun postilaatikossasi, tai sitten ihan itsessäsi. itselläni ei ole ikinä ollut mitään ongelmia sähköpostien käyttöönotossa nokian Symbian-puhelimien kanssa.

   ”* Vitsit ois siistii jos käyttöliittymä toimis noin sulavasti näissä nokian puhelimissa, kun niiden mainoksissa”

   Mä en kyllä näe tuossa videolla mitään mikä ei vastaisi todellisuutta. S60 5th edition on huomattavasti vikkelämpi kuin aiemmat S60 versiot. Itselläni on Niokia 5800 XPressMusic ja ero esimerkiksi N95:n on suuri.

   ”* leffoistakin olisi kiva päästä nauttimaan, mutta mukana tuleva Ovi suite ei tue videoiden siirtoa puhelimeen, eikä puhelin itsessään tue divx tai xvid leffoja…..”

   Mihin sä muka tarvitset sitä Ovi Suitea tiedostojen siirrossa? Senkus kytket tietokoneen USB-töpselillä tietokoneeseen ja siirrät leffan filemanagerilla puhelimeen. Tai vaihtoehtosesti voit ottaa muistikortin puhelimesta ja tyrkätä sen muistikortinlukijaan tietokoneessa. Bluetoothin ylikin tiedostoja voi siirtää, mutta leffat on sen verta isoja että siten siirto kestäisi turhan kauan. Ja mitä tulee formaattiin,. niin muuta ne siirrettävät leffat mp4-muotoon, niin ne pyörii ihan kiltisti, mikä pakko niiden on ola just divx-muodossa?

   1. ”Senkus kytket tietokoneen USB-töpselillä tietokoneeseen”

    Öm, tarkotin toki, että kytket KÄNNYKÄN USB-töpselillä tietokoneeseen.

 2. no lol kuka helvetti rupee jotain videoit kääntelemään?kulostaa 10 vuoden takaiselta toiminnalta :/

  1. Ja millä ihmen tava se muka on 19 vuoden takasta toimintaa? Anna nyt edes joku perustelu tolle?

 3. Vaikeahan tuota on tietenkin markkinoida niinkuin käyttäjät haluavat. 🙂 Silloin ptiäisi myöntää että N97 myyntiversiosofta oli pitkään täyttä pascaa ja näppiksen layoutti huonosti suunniteltu. Samaan hengenvetoon pitäis myös tokaista, että ulkokuoren suunnittelussakaan ei onnistuttu kun linssinsuojus naarmuttikin linssiä ja koko kapine natisi muovisissa liitoksissaan. Muistiongelmatkin pitäisi mainita.. mutta hyvä näin. 😀

  Saimme videon missä kehuskeltiin:
  – Kameraa
  – Sähköpostiominaisuuksia
  – Näppäimistöä
  – Näyttöä
  – Geneerinen mukamasmullistava ominaisuus #24

  Eli samaa mitä aina puhelimia mainostettaessa, valmistajasta riippumatta. 🙂

 4. Itselläni on tuo alkuperäinen N97. Ei ainakaan siinä kineettinen selaus ole sitä tasoa, mitä tuossa mainoksessa…. EDES lähellekään. Vai haluutko että laitan vielä youtube videon?

  Ja mitä videoihin tulee, kuka niitä jaksaa aina alkaa rumplaamaan johonkin toiseen muotoon?

  Ja vielä tuohon sähköpostiin. Kyllä muuten tulee nätisti tuohon Macin s.postiin kaikki ja parin napin painalluksella. Toimii myös kuin unelma iPhonessa. Nokian kanssa olen semmosen 10 sähköposti viestiä keskustellu tästä, että lähtis toimii. Ne vaan jatkaa toitottamista, että ei se toimi sulla, vaihda toiseen. Muttakun minä en halua vaihtaa!!

  1. ”Itselläni on tuo alkuperäinen N97. Ei ainakaan siinä kineettinen selaus ole sitä tasoa, mitä tuossa mainoksessa…. EDES lähellekään. Vai haluutko että laitan vielä youtube videon?”

   No kyllä se mitä itse olen N97:ää käyttänyt (en omaa) niin siinä uusimmalla firmwarella pyörii se kinetic scrollaus kutakuinkin yhtä hyvin kun tossa videolla.

   ”Ja mitä videoihin tulee, kuka niitä jaksaa aina alkaa rumplaamaan johonkin toiseen muotoon?”

   Sopivalla sogftalla sen voi käytännössä automatisoida, joten ihan omaa laiskuutta se on jos ei siihen jaksa alkaa. Sillon voi syyttää vain itseään.

   ”Ja vielä tuohon sähköpostiin. Kyllä muuten tulee nätisti tuohon Macin s.postiin kaikki ja parin napin painalluksella. Toimii myös kuin unelma iPhonessa. Nokian kanssa olen semmosen 10 sähköposti viestiä keskustellu tästä, että lähtis toimii.”

   viitsisitkö nyt oikeen tarkasti kertoa mitä sinä teet, kun yrität saada sen toimimaan? Itselläni ei tosiaan ole koskaan ollut mitään ongelmia sähköpostien käyttöönoton kanssa. . Vai haluutko että laitan vielä youtube videon?

   1. ”No kyllä se mitä itse olen N97:ää käyttänyt (en omaa) niin siinä uusimmalla firmwarella pyörii se kinetic scrollaus kutakuinkin yhtä hyvin kun tossa videolla.”

    Jätän tämän omaan arvoonsa. Itse en ole ainakaan tyytyväinen siihen, jos vertaa esimerkiksi tämän hetken käyttöliittymän mukavuuden johtajaan Appleen.

    ”Sopivalla sogftalla sen voi käytännössä automatisoida, joten ihan omaa laiskuutta se on jos ei siihen jaksa alkaa. Sillon voi syyttää vain itseään.”

    Converttasin yhden tunnin mittaisen xvid jakson tuossa juuri ja kyllä se vaan kesti kuitenkin sen 20 min tehä se homma sen sijasta, että oisin minuutissa vain siirtänyt tiedoston puhelimeen ja alkanut nauttia sen katsomisesta.

    ”viitsisitkö nyt oikeen tarkasti kertoa mitä sinä teet, kun yrität saada sen toimimaan? Itselläni ei tosiaan ole koskaan ollut mitään ongelmia sähköpostien käyttöönoton kanssa. . Vai haluutko että laitan vielä youtube videon?”

    Elikkäs kun siellä viestit osastossa on se sähköposti. Sinne olen syöttänyt tunnukset aivan samalla tavalla kuten esim Nokia messagin ohjelmaan (voisin käyttää tätä aivan hyvin, mutta en koe tarpeelliseksi maksaa tästä 5€/kk, koska tarvitsen sen sähköpostin vain sitä varten, että voin lukea ja lähettää teksti pohjaisia s.posteja. HTML posteja varten kaivan sitten Macbookkini laukusta.) Tämän jälkeen puhelin yhdistää postilaatikkooni, mutta vain tyyliin 20% vanhimmista viesteistä saapuu puhelimeen, vaikka asetukset on laitettu näin:
    *vastaanota automaattisesti joka 30 min
    *hae kaikki s.postit (tämä on nokian pakottama, koska ilman tätä automaattinen haku ei toimi).

    Jos nyt vielä joku mietityttää niin kysy. Saat lähettää vaikka ihan personal email jos haluat. Osote on masameland ( a t ) aim.com

    Ps. juuri tämä on se posti joka ei luurissani toimi. Olen myös tarkistanut, että postilaatikko tukee IMAP toimintoa. Aim tukee myös POP3:sta, mutta ei siitäkään apua. Olen myös tarkistanut asetukset manuaalisesti ja lähettänyt niistä yhteenvedon Nokiallekkin, mutta tämän jälkeen sieltä ei enään vastattu minulle mitään.

 5. ööh.. @mass: Miksi et laittaisi N900:sta? Siinä pyörii videot formaatista riippumatta, pelittäää selaimet sun muut. Unohda N97 tai N97 mini..

  Turha kitistä kun Nokialla on vastaus olemassa.

 6. @larux: Vippaatko 5 hunttii. heitä maili osote ni nakkaan sulle mun tilinumeron ; D

Kommentointi on suljettu!