Spotify rantautui Symbian S60 -puhelimiin

Spotify S60 Nokia

Syyskuisen ennakkoilmoituksen mukaisesti ruotsalainen Spotify-musiikkipalvelu on nyt rantautunut myös maailman käytetyimmälle mobiilialustalle, eli Symbian S60:lle. Sovellus toimii Nokian uusimpien älypuhelinmallien lisäksi myös Samsung GT-I7110-, Samsung i8910 Omnia HD– ja Sony Ericsson Satio -puhelimilla. Täydellinen lista tuetuista puhelinmalleista löytyy täältä.

Suureen suosioon nousseen Spotifyn menestystarina alkoi tietokoneille suunnitellun sovelluksen voimin. Spotify tarjoaa tietokonekäyttäjille mainoksilla höystetyn ilmaissovelluksen, jonka kautta voi selata ja kuunnella musiikkia laajasta valikoimasta täysin laillisesti. Ikävä kyllä matkapuhelinkäyttäjiltä vaaditaan niin sanottu Premium-tunnus, joka maksaa 9,99 euroa kuussa. Tämä siksi, että mobiiliversio on mainokseton ja ainakaan tässä vaiheessa yhdellekään mobiilialustalle ei ole saatavilla mainosrahoitteista Spotifyä.

Symbian S60:lle suunnattu Spotify sisältää muista alustoista tuttuja ominaisuuksia. Sen käyttö onnistuu WiFi-, 3G- ja 2.5G-yhteyksillä sekä ilman verkkoyhteyttä ennakkoon luotujen offline-soittolistojen kautta. Käyttäjä pääsee luonnollisesti käsiksi myös aiemmin luotuihin soittolistoihinsa kirjautumalla sisään omalla tunnuksella. Mielenkiintoisten toimintojen joukkoon voidaan lukea myös lennossa tapahtuva synkronointi, jonka ansiosta matkapuhelimella tehdyt muutokset esimerkiksi soittolistoihin näkyvät heti myös tietokoneella ja päinvastoin.

Symbianin lisäksi Spotifyn mobiiliversio on saatavilla myös iPhonelle ja Androidille. Ohjeet sovelluksen hankintaan eri alustojen osalta löytyvät tämän linkin takaa.

3 kommenttia

  1. Tätä olen kyllä salaisesti odotellutkin iPhone julkistuksen jälkeen. Taidanpa maksaa tuon kympinkin että saa kuukaudeksi käyttöön.

    Artisti maksaa >8)

    1. Nojoo itse ohjelma on kyllä ensiluokkaisen toimiva, se on helppokäyttöinen ja ennen kaikkea NOPEA. Harmi vaan että tämä 386kbit/s datapalvelu ei tahdo riittää palvelun pyörittämiseen. Biisit eivät meinaa striimata ei mitenkään. No, testaaminen jatkuu…

Kommentointi on suljettu!