Julkaisematon Sony Ericsson Kurara Mobile-Reviewn esikatsauksessa

Sony Ericsson Kurara

Mobile-Reviewn perustaja Eldar Murtazin on jälleen tehnyt esikatsausartikkelin puhelimeen, jota ei ole vielä edes virallisesti esitelty. Tällä kertaa Murtazin käsittelyssä on Sony Ericssonin tuleva Symbian-pohjainen kosketusnäyttöpuhelin, joka tottelee koodinimeä Kurara. Uutuus tulee jatkamaan hyvin pitkälti Sation jalanjäljissä sillä erotuksella, että se keskittyy erityisesti videokuvausominaisuuksiin. Kurara kykenee kuvaamaan 720p-tason videokuvaa, kun Sation 12,1 megapikselin kameralla pystyy tallentamaan liikkuvaa kuvaa vain VGA-tarkkuudella.

Aiempien huhujen mukaan Kuraran ominaisuuksiin kuuluvat 3,2 tuuman kosketusnäyttö, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, WiFi, DNLA, HSDPA, HSUPA, GPS ja microSD-muistikorttipaikka. Laitteen sisällä jyrrää 600 megahertsin ARM Cortex A8 -suoritin, PowerVR SGX -grafiikkayksikkö ja 256 MB:tä RAM-muistia. Uutuudesta löytyy lisäksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, jonka poissaolo on yksi Sation suurimmista puutteista.

Mobile-Reviewn artikkeli sisältää useita kuvia itse laitteesta sekä käyttöliittymästä. Murtazin mielestä puhelimen menestys riippuu pitkälti sen tulevasta hinnasta, koska markkinoilla Kuraralle on useita kilpailijoita. Se ei tarjoa mitään ihmeellisyyksiä, mutta jos Sony Ericsson saa hinnan tippumaan 300 euron paikkeille, on uutukaisella hyvät mahdollisuudet menestyä. Muussa tapauksessa se tulee jäämään kilpailijoiden varjoon.

Sony Ericsson Kurara tulee näillä näkymin markkinoille vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana.