Nokialta värikäs uutuuskaksikko: 7230 ja 6700 slide

Nokia 7230

Nokia esitteli tänään 7230– ja 6700 slide -puhelimet, jotka saapuvat markkinoille vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen aikana. Puhelimissa keskeisessä osassa ovat värit, muotoilu ja sosiaaliset ominaisuudet. Molemmista löytyy 3G-yhteydet sekä mahdollisuus käyttää eri sosiaalisia palveluita, sähköpostia ja pikaviestimiä.

Nokia 7230 (kuvassa ylhäällä) on kaksikon edullisempi malli. Se perustuu Series 40 6th Edition -alustaan ja sen ominaisuuksiin kuuluvat 3,2 megapikselin kamera, FM-radio, Bluetooth 2.1, microSD-muistikorttipaikka ja 2,4 tuuman näyttö, joka on tarkkuudeltaan 240 x 320 pikseliä. Ohjelmistopuolelta löytyy lisäksi WebKit-pohjainen verkkoselain, Flash Lite 3.0 -tuki ja Java 2.1. Kokoa 7230:lta löytyy 98 x 48 x 14,75 millimetrin verran ja se painaa tasan 100 grammaa.

Uutuuksista selvästi kehittyneempi on Symbian S60 3rd Edition -pohjainen 6700 slide, jonka yhteyksiin kuuluvat HSDPA, HSUPA ja Bluetooth 2.1. Sen muita ominaisuuksia ovat viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-kaksoissalama, Carl Zeiss -optiikka, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka ja 2,2 tuuman näyttö, jolta tarkkuutta löytyy 240 x 320 pikseliä. Puhelin on kooltaan 95,2 x 46,1 x 15,9 millimetriä ja se painaa 110 grammaa.

Nokia 6700 slide saapuu markkinoille seuraavissa väreissä: pinkki, punainen, petrolinsininen, alumiini, lime ja purppura. Sen hinta ennen veroja ja muita lisiä pyörii 160 euron tuntumassa. Nokia 7230:n veroton myyntihinta on 100 euroa ja sen värivaihtoehtoja ovat grafiitti sekä pinkki.

Nokia 6700 slide

18 kommenttia

 1. Kun tällaista tulee niin ei ole ihme, että Nokian markkinaosuus on laskussa.

  1. Mikähän noissa on vialla tuossa halvassa hintaluokassa? Vaikuttavat erittäin päteviltä luureilta hintaansa nähden.

   1. No puhelimet varmasti nitisevät ja paukkuvat liitoksissaan ja näytöt tuskin sokaisevat kirkkaudellaan. Jostainhan se edullisempi hinta on vääjäämättä kiinni. Mutta se käyttäjäryhmä jolle puhelimet ovat suunnattu lienevät melko tyytyväisiä ko. kapistuksiin.

    Hiukan harmittelen vain sitä, että jo valmiiksi väriarka Nokia kun tekee värikkäitä puhelimia niin ne ovat niin tavanomaisen värisiä. Koko puhelin upotetaan samanväriseen maaliin. Mallia voisi ottaa esim Samsungin UVO (vai oliko se EVO?) sarjasta jossa on todella tyylikkäitä värityksiä.

 2. Se on EVO, niissä on kyllä kivoja värejä tarjolla. Jos noin halpoja ovat uskaltaisin epäillä noihin ainakin jonkinsorttisia laatuongelmia ainakin nuo liukumekanismit näyttävät todella herkiltä, kun tuonne esim hiekanjyvä joutuu taitaa olla seuraukset kivat.

  1. Eipä tuon hintaluokan puhelimilta hyvää laatua voikkaan odottaa,ei ne samsungin,SE:n,LG:n tai kenenkään muun saman hintaluokan luurit ole sen parempia todellakaan.

   Toisekseen…mitä näytön kirkkauteen tulee,niin mielestäni on vain hyvä, jos se ei ole turhan kirkas, usein se voi olla jopa häiritsevää.

   Kolmanneksi… hiekanjyvä minkä tahansa valmistajan puhelimen liukukannen mekanismissa tekee pahaa jälkeä.

 3. Olen ymmärtänyt, että suurempi numero tarkoittaa yleensä parempaa, mutta ei. Jotain järkeä tohon nimeämispolitiikkaan Nokia!

 4. Kovaa kritiikkiä ilman mitään kokemuksia. 6700 slide näyttää ihan pirteältä lisältä mallistoon, nimenomaan värityksen puolesta.

  Ainoa kritiikki mihin yhdyn on nimeämispolitiikka. Vaikka suurempi numero ei kai koskaan ole tarkoittanut ”parempaa”, niin ainakin ne luvut tarkoittivat jotain (6000-”bisnes”, 7000-”tyyli” jne.). Nykyään tuntuu, että ainoastaan E- ja X-sarjoilla on jokin identiteetti. N-sarjakin sen mielestäni hukkasi N95:n jälkeen.

 5. Ulkoisesti 7230 näyttää ainakin pressikuvien perusteella ihan näppärältä. 6700 slide on jotenkin liian palikan näköinen, mutta värit ovat kieltämättä kivoja.

 6. ”Uutuuksista selvästi kehittyneempi on” noudattaa nokian omaksumaa käytäntöä… mitä kehittyneempi luuri sitä paksunpi ja pieninäyttöisempi se pitää olla!

  perseestä…

  t. osakkeenomistaja

  1. Pieninäyttöisempi? :oo
   meinaaks et siin pitää ol pienempi näyttö ?! lol

 7. 160e hintaan. Nokia x3 puhelin on tulossa myös kauppoihin. Se on kans slide, samat ominaisuudet, mutta vissiin halvemmalla! 😉

  1. Puhelin ei näytä olevan vielä myynnissä, mutta lopullinen hinta asettunee jonnekin 100 ja 200 euron välimaastoon.

 8. Nokia ei tarjoa 7230-puhelimelle tukea Maciin! Yksi edullisen hinnan taustatekijä voisi olla juuri se, että kaikkia käyttöjärjestelmiä ei tueta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuvia ym. tiedostoja ei voi siirtää millään Nokian eikä Macin perusohjelmalla tietokoneelle. Sitähän ei missään Nokian manuaalissa tai esitteessä mainita!

  Nokian puhelintuki oli täysin välinpitämätön asian suhteen ja netinkin kautta tuli vain pahoittelu tilanteesta, ei mitään lupauksia tilanteen korjaamiseksi. Nyt kun Nokia sitoutuu Windowsiin, tilanteen voi odottaa vain huonevan.

 9. Pikkusiskolla toi Nokia 6700 slide. Olen sitä päässyt näpräämään ja sanon, että on pätevä laite. Kirjoittaminenkin on suhteellisen hellppoa vaiika aluksi vähän epäilin. Hyvä ja pätevä laite joka tapauksessa

 10. Edellinen puhelimeni ns. hyytyi yhtenä päivänä, eikä suostunut enää käynnistymäänkään. Nyt minulla on uusi 7230-puhelin, joka ei ole pinkki. En myöskään halunnut kosketusnäyttöä, vaan normaalin näppäimistön.

Kommentointi on suljettu!