Operaattorit nokittelevat toisiaan mainoksilla Yhdysvalloissa

Verizon AT&T

Rapakon takana on kehkeytynyt kunnon operaattorisota, joka lähti käyntiin Verizonin mainoksista, joissa naljailtiin suoraan AT&T:n huonolle 3G-verkolle. Verizon kehuu mainoksissa omaa verkkoaan jopa viisi kertaa kattavammaksi, johon AT&T on tiettävästi vastannut ainakin oikeusteitse. Yhtiön mielestä Verizonin käyttämä kartta antaa harhaanjohtavan kuvan uskottelemalla, että AT&T:n verkkoa ei voi käyttää 3G-taajuuden ulkopuolella.

Lakitoimien lisäksi AT&T on julkaissut oman televisiomainoksen, joka on suora vastaus Verizonille. Mainoksessa yhtiö käsittelee 3G-verkon ominaisuuksia itselleen suotuisassa valossa ja kehuskelee muun muassa sillä, että AT&T tarjoaa nopeimman 3G-verkon sekä mahdollistaa puhumisen ja nettikäytön yhtä aikaa.

Molempien teleoperaattoreiden mainokset ovat siinäkin mielessä kiinnostavia, että niiden kritiikki kohdistetaan suoraan toiseen yhtiöön. Niissä on hieman samaa ideaa kuin Applen pitkään pyörineissä ”Get a Mac” -mainoksissa, joiden pilan kohteena ovat PC ja erityisesti Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmä. Mainosten tehokkuudesta en osaa sanoa, mutta ainakin huumorimielessä tämänkaltaisen pätkät ovat hauskaa katseltavaa.

Mainokset löytyvät tämän jutun lopusta.

Lähteet: DailyMobile & EngadgetMobile

1 kommentti

 1. No tuostahan nuo operaattoreiden kuuluvuuskartat löytyvätkin:

  http://www.verizonwireless.com/b2c/CoverageLocatorController
  ja
  http://www.wireless.att.com/coverageviewer/#?type=data

  Yritin etsiä vielä puolueettomalta saitilta kattavuuskartat, mutta löysin vain AT&T:n kartan:

  http://www.gsmworld.com/cgi-bin/ni_map.pl?cc=us&net=b3
  (3G 850/1900 taajuudet)

  Missähän Verizonin kuuluvuuskartta?

  Ehkä joku tarkkasilmäisempi tai tietävämpi löytää sen tästä listasta:
  http://www.gsmworld.com/Roaming/Gsminfo/cou_us.shtml

Kommentointi on suljettu!