LG:n tehokas Windows Mobile -puhelin vuoti verkkoon

LG IQ huhu

Korealainen LG on tuomassa markkinoille tehokkaan Snapdragon-prosessoriin perustuvan Windows Mobile -kosketusnäyttöpuhelimen, joka on tulossa markkinoille ainakin Kanadassa Telus-operaattorin kautta ja Yhdysvalloissa AT&T:n valikoimiin. Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä, saapuuko uutuus mahdollisesti myös Eurooppaan, mutta mitä todennäköisimmin ainakin jotain samankaltaista LG:ltä on ensi vuoden aikana luvassa myös vanhalle mantereelle.

LG IQ, kuten laitteen nimi kuuluu viimeisimpien tietojen mukaan, on QWERTY:llä ja 3,2 tuuman WVGA-kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat näillä näkymin HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.1, A-GPS ja viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella. Puhelimen huhuttiin aiemmin pyörittävän tulevaa Windows Mobile 7 -järjestelmää, mutta lopulta mukaan näyttäisi ehtineen 6.5-versio, jota koristaa yhtiön oma S-Class-käyttöliittymä.

Muotoilultaan IQ vaikuttaisi hyvin perinteiseltä. Puhelimen QWERTY-näppäimistö on rakennettu neliriviseksi ja näytön alta löytyy optinen navigointinäppäin, joka toimii hiiren tavoin.

Läteet: WMPowerUsers & EngadgetMobile