Swype pyrkii mullistamaan kosketuspuhelinten tekstinsyötön

Kosketusnäytöllisten puhelinten tekstinsyötössä ei ole liiemmin viime vuosina tapahtunut mitään mullistavaa. Apple esitteli aikoinaan alkuperäisen iPhonen yhteydessä nykyisin lähes jokaisesta kosketuspuhelimesta löytyvän QWERTY-näppäimistön, jonka käyttö onnistuu sormilla. Aiemmin suosiossa oli niin sanottu kynällä tökittävä näppäimistö.

Uudenlaisten tekstinsyöttötapojen keksiminen ei varmastikaan ole sieltä helpoimmasta päästä, mutta onneksi yrittäjiä löytyy. Yksi sellainen on Swype-nimellä tunnettava tekniikka, joka tukeutuu kahden sormen näpyttelyn sijaan yhden sormen liikutteluun näytön päällä kirjaimesta toiseen. Ideaa ei ole kovinkaan yksinkertaista selittää, mutta yllä olevalla videolla pääsee varsin hyvin perille siitä, miten Swype toimii.

Swypen etuna perinteiseen QWERTY-näppäimistöön nähden on nopeus, joka perustuu itse kirjoitustapaan ja hyvään ennakoivaan tekstinsyöttöön. Tämän jutun lopusta löytyy vielä video, jossa kirjoitusnopeutta vertaillaan iPhonen kehuttuun virtuaalinäppäimistöön.

Yhdysvalloissa 2. joulukuuta Verizonille saapuva Samsung Omnia II tulee olemaan ensimmäinen puhelin, josta Swype löytyy. Tietojen mukaan ensi vuonna tekniikka nähdään myös vielä nimeämättömässä Android-puhelimessa.

Lähde: Gizmodo