Sony Ericsson pahoissa vaikeuksissa? Lippulaivamallit kärsivät ohjelmisto-ongelmista

SE Aino ja Satio

Maailman viiden suurimman matkapuhelinvalmistajan joukkoon lukeutuva Sony Ericsson painii tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa. Siinä missä Sony Ericssonin tavoin tappioissa kierinyt Motorola on vihdoin saanut kurssinsa ainakin osittain kääntymään ylöspäin uuden DROID-mallin myötä, on japanilaisruotsalaisen matkapuhelinvalmistajan tilanne hyvin erilainen.

Verkossa liikkuneiden tietojen mukaan Sony Ericssonin uudet lippulaivamallit, Satio ja Aino, kärsivät ohjelmistopuolen ongelmista, jotka ovat johtaneet laitteiden vetämiseen pois myynnistä ainakin muutamista Iso-Britannian matkapuhelinketjuista. Molemmat puhelimista kuuluvat yhtiön uuteen mallistoon ja ne saapuivat myyntiin lokakuussa. Uutukaisiin on ladattu paljon odotuksia, sillä Sony Ericsson tavoittelee nousevansa jälleen voitolliseksi vuoden 2010 aikana.

Sation ja Ainon ongelmien laajuudesta on tällä hetkellä erittäin vaikea saada kunnollista kokonaiskuvaa. Ongelmat näyttäisivät keskittyvän Iso-Britanniaan, sillä muualta päin maailmaa samankaltaisia uutisia ei ainakaan vielä ole kuultu. Sony Ericssonin kannalta olisi tietenkin toivottavaa, että softaviat koskisivat vain yhtä markkina-aluetta, koska muussa tapauksessa tärkeä joulumyynti kokenee kovan kolauksen.

Sony Ericsson ei ole antanut tilanteesta virallista lausuntoa, mutta MobileToday kertoo yhtiön myöntäneen Ainoa kohdanneet ongelmat, jotka liittyvät lähinnä puhelimen käyttöön kosketusnäytön kautta. Tässä tapauksessa vika selittynee sillä, että Ainossa Sony Ericssonin oma mobiilialusta on istutettu ensimmäistä kertaa kosketusnäyttöpuhelimeen. Tieto ei tietenkään lohduta viallisen puhelimen saaneita asiakkaita, mutta selittänee sen, miksi ongelmiin on ylipäätään jouduttu.

MobileTodayn saamien tietojen mukaan tilanne yhtiön sisällä olisi erittäin vakava. Sony Ericssonin lähellä työskentelevä lähde kertoo yhtiön motivaation olevan hukassa ja arvelee ongelmien koituvan sen kohtaloksi. Arvio kuulostaa tässä vaiheessa ehkä vielä hieman liioittelevalta, mutta selvää on, että käänne parempaan pitää vuonna 2010 tapahtua tai Sony Ericssonin taru saattaa olla ohi.

Lähde: MobileToday

2 kommenttia

  1. Nojoo, ainakin Sation kohdalla kyse taitaa olla jostain operaattorilukko-softasta joka estää joidenkin ohjelmien käytön. No biggie, softapäivitykset on keksitty.

  2. Tuossa viikonloppuna sanoivat Gigantissa, että päävarasto (Ruostin päässä) on vetänyt Sation pois valikoimista ainakin Suomesta…
    Tiedä sitten mikä mättää…

Kommentointi on suljettu!