Nokia N900:n Maemo 5 tukee sittenkin pystytilaa?

N900 pystytila

Virallisesti Linux-pohjainen Maemo-mobiilikäyttöjärjestelmä on saamassa laajamittaisen tuen pystytilalle vasta tulevassa kuutosversiossa. Peruskäyttäjän kannalta eräs N900:n pahimmista puutteista on juurikin kunnollisen pystytuen puute, koska vaakatilassa laitetta käytettäessä vaaditaan operoimiseen aina kaksi kättä. On myös selvää, että osaa sovelluksista on luontevampaa käyttää pystytilassa ja toiset taas toimivat paremmin vaakatasossa.

Parhaillaan verkossa leviää kuitenkin kiehtova video, jossa N900 pyörii pystytilassa. Asiasta on informoinut Maemo.org-keskustelupalstalla nimimerkki Guyver, joka oli onnistunut niin sanotusti vahingossa saamaan puhelimensa toimimaan normaalista poikkeavalla tavalla. Todisteena Guyver on julkaissut kuvia ja jo mainitun videon, joka löytyy tämän uutisen lopusta.

Nyt havaittu ohjelmistobugi viittaa selkeästi siihen, että Maemo 5:ssä on itse asiassa nykyistä huomattavasti laajempi tuki pystytilalle. Ilmeisesti ominaisuuden vakaus ja toimivuus eivät ole vielä sillä tasolla, että se voitaisiin tuoda loppukäyttäjien saataville. Kehitys on joka tapauksessa käynnissä ja ehkäpä tuki pystytilalle tuleekin jo ennen Maemo 6 -versiota.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Jos pystytila on innokkaalle Maemo-harrastelijaohjelmoijalle ylivoimainen saavutus julkaista nk. 3rd party software updatessa niin huhhuh. Osahan puhelimen ominaisuuksista toimii jo pystysuunnassa, mm. kun laitetta käyttää puhelimena. Ja miksi Nokiakin panttaisi tätä mahdollisuutta joka löytyi heti ensimmäisestä kosketusnäyttöpuhelimesta.

  2. Eikös siitä siitä ole ollut melko virallista tietoa, että Nokia laajentaisi näytön pystytukea alkuvuoden päivityksessä tai jotain.

    En mistään löytänyt lähdettä, mutta olen melko varmasti lukenut asiasta.

    1. Tästä oli joskus ainakin Nokia Conversationin tweetissä. Siinä sanottiin, että tuo päivitys olisi tulossa jo joskus joulukuussa! 🙂

  3. Mitään hyviä syitä en keksisikään, miksi laite ei tukisi pystytilaa. Kunhan sen saa valikosta pois! 🙂

Kommentointi on suljettu!