Rikkoiko Nokia Nintendon tekijänoikeuksia N900-videollaan?

Nokian N900-kosketusnäyttöpuhelimen suurimpia vahvuuksia on sen Linux-pohjainen Maemo-alusta, jolle on vuosien saatossa käännetty jos jonkinlaista ohjelmaa. Tämän vahvuuden tietää myös Nokia, joka hiljattain esitteli videolla virallisessa Conversations-blogissaan N900:n kykyjä Super Nintendo -emulaattorilla legendaaristen Mario-pelien kera.

Yhtiöstä idea demota Super Mario World– ja Super Mario Bros. 3 -pelejä N900-puhelimella tuntui varmasti hyvältä, koska kyseessä on ominaisuus, joka kiinnostaa myös monia käyttäjiä. Jälkeenpäin ajateltuna videossa nähtävät pelit olisi kannattanut valita suurempaa harkintaa käyttäen, sillä Nintendon kerrotaan tutkivan suomalaisvalmistajan toimia mahdollisten tekijänoikeusrikkomusten varalta.

Otamme vakavia askelia suojellaksemme aineetonta omaisuuttamme ja lakiosastomme tulee tutkimaan, onko tekijänoikeusloukkauksia tapahtunut”, kertoi Nintendon Iso-Britannian PR-päällikkö Robert Saunders.

Nokia ei ole vielä virallisesti vastannut Nintendon tutkimuksiin, mutta jotain on joka tapauksessa tekeillä. Yhtiö on nimittäin muuttanut YouTubeen lataamansa videon yksityiseksi, mutta siitä huolimatta pätkä on edelleen nähtävissä palvelussa muiden käyttäjien profiilien kautta.

Lähde: EDGE

2 kommenttia

  1. Sama kävi mielessäni kun ensimmäisen kerran näin SMB:tä demottavan N900:lla. Mutta toisaalta, eikö peli ole jo abandonware iässä?

  2. Abandonware-iässä kun peliä myydään tälläkin hetkellä Wii:n Virtual Consolelle?

Kommentointi on suljettu!