Nokialta ainoastaan yksi Maemo-puhelin vuonna 2010?

Nokian Maemo-alusta tulee näillä näkymin pitämään matalaa profiilia yhtiön mallistossa myös vuonna 2010, vaikka ennen pitkään Linux-pohjaisen järjestelmän on arveltu valtaavan Nokian lippulaivamallit. Tunnettu uutistoimisto ja taloustietojen välittäjä Reuters kertoo kuulleensa Nokian mallistosta perillä olevasta lähteestä, että Maemo tulee löytymään ensi vuonna vain yhdestä uudesta puhelimesta. Tämä tarkoittaisi sitä, että Symbian tulisi vauhdittamaan lähes kaikkia suomalaisvalmistajan älypuhelimia tulevana vuonna.

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja ei ole kommentoinut asiaa Reutersille, koska yhtiön linjaan ei kuulu tulevista tuotteista puhuminen. Nokia on kuitenkin useaan kertaan Maemon tilanteesta kysyttäessä vakuuttanut vahvaa sitoutumistaan Symbianiin, joka näyttäisi tuoreen huhun mukaan pitävän nykyisen paikkansa mallistossa myös vuonna 2010.

Nokian strategia kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta, sillä markkinoilla N900, joka on ensimmäinen puhelinominaisuuksin varustettu Maemo-laite, on saanut aikaan paljon positiivista palautetta. Ilmeisesti puhelin vetoaa kuitenkin lähinnä niin sanottuihin edistyneempiin ja tekniikasta kiinnostuneisiin henkilöihin, eikä varsinaisiin peruskäyttäjiin, jotka ovat myynnin kannalta se tärkein ryhmä.

Kuluttajamallien valloitus alkanee Maemolta vasta kuutosversion myötä, joka tulee markkinoille aikaisintaan vuoden 2010 lopussa. Maemo 6 sisältää nykyiseen viitosversioon nähden merkittäviä uudistuksia kuten monikosketustuen ja mahdollisuuden käyttää kaikkia laitteen toimintoja pystytilassa. Maemo 5:ssä puhelinsovellusta lukuun ottamatta käytännössä katsoen kaikki ominaisuudet toimivat vain vaakatasossa, joka rajaa käyttömahdollisuuksia merkittävästi.

Lähde: Reuters

1 kommentti

  1. Nokian pörssikurssin suunta on selvä ensi vuonnakin; alaspäin se menee.

Kommentointi on suljettu!