Sony Ericsson Ainon ja Sation ongelmat eivät kosketa Pohjoismaita

Viime viikolla verkossa alkoi levitä tieto, jonka mukaan Sony Ericssonin uudet Satio– ja Aino-kosketusnäyttömallit olisi vedetty ohjelmisto-ongelmien vuoksi pois myynnistä muutamista Iso-Britannian matkapuhelinketjuista. Tilanteesta on sen jälkeen levinnyt monenlaista tietoa, joten MobiiliBlogi kysyi asiasta virallista lausuntoa Sony Ericssonilta.

Sony Ericssonin Suomen ja Viron myynnistä vastaava Jon Grundström vastasi tiedusteluumme nopeasti vahvistaen, että yhtiön Satio-lippulaivamallissa on havaittu ongelmia, jotka ovat johtaneet uutukaisen myynnin tilapäiseen keskeyttämiseen ainakin Carphone Warehouse– ja Phones 4u -ketjuissa. Ongelmat liittyvät eräisiin puhelimen sovelluksiin, joihin Sony Ericsson pyrkii löytämään ratkaisun mahdollisimman pian. Sation myynti jatkuu edelleen Iso-Britanniassa muun muassa Vodafone-, Orange-, T-Mobile-, 3– ja O2-operaattoreiden kautta.

Ainon tilanne koskettaa vieläkin pienempää ryhmää ja sen myynti jatkuu Iso-Britanniassakin normaalisti. Puhelimen kohdalla muutamat käyttäjät ovat kohdanneet softaongelmia, jotka liittyvät kosketuskäyttöliittymän käyttämiseen. Sation tavoin valmistaja pyrkii saamaan korjauksen ongelmaan valmiiksi niin pian kuin mahdollista.

Suomen ja Pohjoismaiden tilanteesta Jon Grundström mainitsi sen verran, että vastaavia probleemia ei meidän markkinoilla ole havaittu. Molempien mallien myynti jatkuu näin ollen muun muassa Suomessa normaalisti.

2 kommenttia

  1. Kyllä Satio on tämän 1,5 kuukauden aikana pari kertaa jumiutunut. Ainoa keino saada toimimaan on irrottaa akku, ja aloittaa alusta.

    1. Ongelma olikin joidenkin ohjelmien toiminnassa tai jotain sen tapaista. Ilmeisesti puhelimen muu käyttö onnistui kyllä.

Kommentointi on suljettu!