Konseptikuvia tulevan Symbianin käyttöliittymästä

Symbian

Nokia kertoi tämänvuotisessa Nokia Capital Markets Day -tilaisuudessa, että eräs vuoden 2010 merkittävimmistä tavoitteista on Symbian-käyttöliittymän uudistaminen. Tällä pyritään käyttäjäkokemuksen parantamiseen, joka taas tähtää markkinaosuuden kasvattamiseen älypuhelimissa. Nokia on viime aikoina menettänyt osuuksiaan kehittyneemmissä puhelimissa kilpailijoille, vaikka yhtiön kokonaisosuus matkapuhelimissa on pysynyt melko vakaana.

Tulevista käyttöliittymä uudistuksista on saatu Nokian toimesta ensimmäiset konseptikuvat, jotka vihjaavat nykyistä visuaalisemmasta ulkoasusta. Mitään mullistavaa kuvien perusteella ei ole odotettavissa, mutta yhtiön CMD 09 -tilaisuuden kalvosarja (varoitus! Linkki ohjaa 51 MB:n kokoiseen PDF-tiedostoon) paljastaa, että tulossa on yksinkertaisuutta, kolme kertaa nykyistä parempaa nopeutta sekä tuet monikosketukselle ja eletoiminnoille.

Yllä mainitut ominaisuudet tulevat olemaan osa Symbian^3-järjestelmää, joka rantautuu markkinoille vuoden 2010 ensimmäisen puoliskon aikana. Täydellinen muutos on odotettavissa seuraavassa Symbian^4-versiossa, joka korvaa nykyiset käyttöliittymärajapinnat Qt:n komponenteilla.

Symbian^3:ssa korostuu erityisesti nopeus ja helppokäyttöisyys. Monikosketustuki mahdollistaa nipistämällä tapahtuvan zoomauksen ja eletoiminnoilla saadaan lisää elävyyttä käytettävyyteen. Käyttöliittymän valikoiden käyttö perustuu selkeään yhteen ruudun kosketukseen, joten historiaan jäävät käyttöä sekavoittavat kahta näpäytystä vaativat valikot. Odotettavissa on näin ollen paljon pieniä, mutta käytön kannalta erittäin tärkeitä uudistuksia.

Symbian

Symbian

Lähde: EngadgetMobile

2 kommenttia

  1. Luulisi olevan edullisempaa keskittyä vain Maemon kehitykseen ja jättää Symbian peruspuhelimiin.

  2. Symbbari on sangen vähän virtaa vievä käyttis. Sen vuoksi noksuissa tuntuu akku kestävän ennemmnä käyttöä kuin kilpailijoilla. Joten jätetään se symbbaari sinne alle ja lätkästään se QT päälle kuten suunnitelmissa on. Samat softat saa sitten pyörimään niin maemossa kuin symbbarissakin.

Kommentointi on suljettu!