Motorola DROID syö Palmin ja RIM:n markkinoita

DROID, RIM ja PALM

Yhdysvalloissa matkapuhelinvalmistajille ja teleoperaattoreille aina niin tärkeä joulusesonki on jälleen käynnissä. Tämänvuotisen jouluhuuman voittajien joukkoon uskotaan kuuluvan Motorola ja Verizon Wireless, jotka kauppaavat yhteistyössä aivan hiljattain kauppoihin laskeutunutta DROID-kosketusnäyttöpuhelinta. Motorola DROIDin menestyksen arvellaankin olevan pois nimenomaan Palmilta ja RIM:ltä, vaikka myynnillisesti DROID ei pysty kokonaisuutena vastaamaan esimerkiksi BlackBerry-mallistolle.

Marraskuun puolen välin tienoilla analyytikot ennustivat Motorolan ja Verizonin myyneen lanseerausviikonloppuna peräti 100 000 puhelinta. Koko loppuvuoden aikana puhelimen menekin arvellaan nousevan mahdollisesti jopa miljoonaan kappaleeseen, joka lupaisi hyvää vaikeuksissa olleelle Motorolalle.

Broadpoint Amtechnin analyytikko Brian Marshall povaa RIM:n BlackBerry-malliston myynnin kohoavan USA:ssa loka-joulukuussa kuuteen miljoonaan laitteeseen. Samassa ajassa AT&T:n uskotaan saavan 2,5 miljoonaa uutta asiakasta Applen iPhonen avustuksella. Motorolalla on siis vielä matkaa kuljettavana, jotta se voisi uhmata Research In Motionia ja Applea.

Operaattoreiden käyttämät mainosrahat ovat tärkeä tekijä markkinoilla menestymiseen. Parhaillaan Motorola DROIDin hyvästä vastaanotosta kärsii RIM, joka kuuluu myös Verizonin asiakkaisiin. BlackBerry-mallistosta ei löydy tällä hetkellä hypeä nostattavaa laitetta, joka saa Verizonin lisäämään DROIDin mainostamista. Analyytikot arvelevatkin, että ilman Motorolan uutuutta RIM:n myyntiluvut olisivat nyt ennustettua kuutta miljoonaa paremmat.

RIM:n ohella häviäjien joukkoon kuuluu Palm, jonka Pixi– ja Pre-mallien menekkiä DROID hidastaa analyytikoiden mukaan. Palmin odotetaan tuovan Pre myyntiin Verizonille vuoden 2010 alussa, mutta menestyksen ei uskota olevan kovinkaan hurjaa.

Lähde: Reuters

1 kommentti

  1. Hurraa!

    On aina kiva nähdä kun jokin peluri tekee pienoisen comebackin takaisin peliin. Nyt odotan samaa Sony Ericssonilta X10 muodossa. You can do it!

Kommentointi on suljettu!