Apu iPhonen virtuaalinäppäimistön tunnottomuuteen: 4iThumbs

4iThumbs

Applen iPhonen virtuaalinäppäimistö kuuluu kieltämättä markkinoiden parhaimpien joukkoon, mutta sen ja muiden kosketusnäytöllisten puhelinten ongelma on tunnottomuus, joka häiritsee erityisesti kirjoittaessa. Ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua, mutta uutuus nimeltään 4iThumbs tarttuu tilaisuuteen ja pyrkii ratkaisemaan sen iPhonen näytön päälle asetettavalla läpinäkyvällä kalvolla.

4iThumbsin idea perustuu siihen, että näytön päälle asetettava kalvo muodostaa iPhonen näytössä näkyvien kirjaimien päälle kohopinnan, joka poistaa tunnottomuuden. Valmistaja kehuu ratkaisun nopeuttavan kirjoittamista, lisäävän tarkkuutta ja mahdollistavan kirjoittamisen näyttöön katsomatta.

Keksinnöstä nerokkaan tekee se, että kalvon poistaminen ja asettaminen näytön päälle on helppoa. Puhelimen ylä- ja alaosiin asennetaan kiinnikkeet, joiden avulla näppäimistön saa nopeasti paikoilleen ja pois. Mukana tulee lisäksi kiinnitysosat, joilla näppäimistön voi tarvittaessa asettaa iPhonen taakse, kun sitä ei tarvitse. Tämän jutun lopusta löytyy asennusta ja käyttöönottoa tarkemmin selostava video.

Hintaa 4iThumbsille kertyy 14,95 dollaria pysty- ja 16,95 dollaria vaakatilassa. Molemmat voi ostaa myös 19,95 dollarin pakettihinnalla.

Lähde: EngadgetMobile

4 kommenttia

  1. Aikamoiselta purkkaviritykseltä vaikuttaa.

    Paljon hienompi ratkasu on Nokian kehittämä ja patentoima Haptikos-tekniikka, josta jo on olemassa toimiva prototyyppi ja jota on demotu mm. tarkoitukseen muutetulla Nokian nettitabletilla. Haptikos-tekniikassa siis näytön pinnalla on sähköisesti ohjailtava layeri, joka mahdollistaa käyttöliittymäkomponenttien tuntemisen sormin. Käyttäjän ei tarvitse siis pelleillä minkään erillisten kalvojen kanssa, koska homma hoidetaan ohjelmallisesti. Samasta syystä Haptikos ei ole rajoittunut vain virtuaalinäppikseen, kuten tossa iPhonevirityksessä. Haptikos toimii kaikkien käyttöliittymäkomponentien kanssa.

  2. Ja ehkäpä jos tämän lisälaitteen tarvitset niin kosketusnäyttö ei ole sinua varten. Mutta ehkä niitäkin löytyy joille Omenapuhelin ei olekaan unelmien täyttymys … 🙂

    1. No siis kyllä kosketusnäyttö on tunnoton, jos ei ole mitään vastetekniikkaa käytössä. Onneksi Nokian Symbianluureissa oleva värinävaste parantaa asiaa huomattavasti. Haptikos olisi vielä paljon paremp. Haptikos on siis kosketusnäyttötekniikka, eli mitään erillisiä lisälaitteita ei käyttäjän tarvitse puhelimeen lisäillä.

  3. Miksuh, jailbreakattuun iPhoneenkin saa asennettua vastaavia värinälisukkeita, mutta en ole kokenut niitä hyödyllisiksi. Tuskin on Applekaan, kun on jättänyt moiset pois vakiovarustelusta. Kunnolla toimivat näyttö ja oletetun kirjaimen mukaan kokoaan kasvattavat näppäimet ovat tärkein syy, miksi iPhone pesee useimmat muut kosketusnäytöt kirjoitusmukavuudessa.

    Eri juttu sitten ovat oikeasti aktiivisen vasteen tarjoavat kosketusnäytöt, joita Nokia on muiden muassa kehittämässä.

Kommentointi on suljettu!