Sony Ericsson julkaisi Satiolle ohjelmistopäivityksen

SE Satio

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson on julkaissut ensimmäisen julkisen ohjelmistopäivityksen äskettäin MobiiliBlogin testipenkin läpäisseelle Satiolle. Päivitys tarttuu tietojen mukaan Iso-Britannian markkinoilla osaa malleista vaivanneisiin ongelmiin, joiden johdosta ainakin Carphone Warehouse– ja Phones 4u -myymälät vetivät Sation väliaikaisesti pois myynnistä. Nyt puhelin on kuitenkin jo palailemassa kauppoihin, kertoo GSMArenan lähde.

All About Symbian -verkkosivuston mukaan R1CA037-päivitys korjaa hitaasti reagoivan kosketusnäytön, jumiutuvan mediasoittimen, hiljaisen kaiutinäänen sekä epävarmasti toimivan kameran. Mukana on myös tukku muita vakauteen liittyviä korjauksia, joten pahimpien ongelmien pitäisi olla taakse jäänyttä elämää.

Sony Ericssonin MobiiliBlogille vahvistaman lausunnon mukaan Suomen markkinoilla Sation kohdalla ei ole havaittu mitään vakavia ongelmia. Täällä myynti onkin jatkunut koko ajan normaalisti, mutta päivitys on kaikesta huolimatta suositeltava, sillä testimme osoitti, että nopeutta käyttöliittymään kaivataan ehdottomasti lisää. Kotimaisella Matkapuhelinfoorumilla käyttäjien ensikommentit viittaavatkin nimenomaan parantuneeseen nopeuteen, joka lupaa hyvää.

Sation päivittäminen onnistuu Windows-pohjaisella Sony Ericsson Update Service -sovelluksella. Tarkat ohjeet päivitykseen löytyvät Sony Ericssonin tukisivustolta.

4 kommenttia

 1. Olisi mielenkiintoista kuulla huomaatko itse suurta eroa päivityksen jälkeen puhelimessa, kerta pääset sitä kokeilemaan 🙂

  Arvostelun luettuani jäi Satiosta fiilis että se julkaistiin kenties vähän liian aikaisin tai että S60 5th editionin jo korjatut bugit olisivat taas läsnä Satiossa.

  Mainitsitko GPS signaalin hakunopeudesta arvostelussasi? Hankittuani N900:n olen ollut ällikällä lyöty kuinka nopeasti laitteeni löytää GPS signaalin verrattuna kokeilemiini Sympparilaitteisiin (5800, N97,N97 Mini, X6). Jos Satiossakin signaalin löytyminen on hidasta, niin ”vikahan” saattaisi olla käyttiksessä.

  1. Päivitys tuli siinä mielessä pahaan aikaan, että itse en sitä Satiolla enää päässyt testaamaan.

   Satio tuntui tosiaan hieman keskeneräiseltä. Tehoa laitteesta kuitenkin löytyy, joten toivotaan, että Sony Ericsson pukkaa päivityksiä nopealla tahdilla ulos. 🙂

  2. ”Mainitsitko GPS signaalin hakunopeudesta arvostelussasi? Hankittuani N900:n olen ollut ällikällä lyöty kuinka nopeasti laitteeni löytää GPS signaalin verrattuna kokeilemiini Sympparilaitteisiin (5800, N97,N97 Mini, X6)”

   Ootko varma, että sulla oli A-GPS käytössä kokeilemissasi Symbian-luureissa? A-GPS vaatii lisäksi toimiakseen yhteyden nettiin operaattorin kutta, Wifin yli se ei toimi.

   Kun omassa Nokia 5800 XPressMusic luurissani on A-GPS ja 3G-mobiililaajakaista käytössä, niin GPS-signaaliin saadaan lukitus tyypillisesti parissa sekunnissa. Ilman A-GPS:ää samaan kuluu parista minuutista useaan minuuttiin siitä riippuen kuinka lähellä edellistä GPS:n käyttöpaikkaa ollaan.

   A-GPS:n avulla signaali tosiaan löytyy miltei kun GPS on otettu käyttöön.

   1. äh piti sanoa:

    A-GPS:n avulla signaali tosiaan löytyy miltei HETI kun GPS on otettu käyttöön.

Kommentointi on suljettu!