Apple haluaa viedä iPhonen karttasovelluksen seuraavalle tasolle

iPhone Maps

Applen iPhonen esiladattu karttasovellus, joka pohjautuu tällä hetkellä Google Mapsiin, kokee tulevaisuudessa hyppäyksen niin sanotusti seuraavalle tasolle, selviää yhtiön työpaikkailmoituksesta. iPhonellaan merkittäväksi tekijäksi älypuhelinmarkkinoilla noussut Apple etsii virallisen sivustonsa kautta henkilöä iPhonen kehitystiimiin, jonka päätehtävänä on puhelimen karttasovelluksen uudelleen suunnitteleminen.

Haluamme viedä Kartat seuraavalle tasolle, keksiä uudelleen käyttäjien tavan käyttää Kartat-sovellusta ja muuttaa ihmisten tapaa löytää asioita. Haluamme tehdä tämän saumattomasti, erittäin interaktiivisella ja nautittavalla tavalla”, kuvaillaan ilmoituksessa tulevan työntekijän tehtäviä.

Applen mahdollisista muutoksista karttasovelluksen suhteen huhuttiin jo muutama kuukausi sitten, jolloin verkkoon levisi tieto siitä, että yritys on kaikessa hiljaisuudessa ostanut Placebase-nimisen karttayhtiön. Yritysoston spekuloitiin tuolloin viittaavan Applen aikeisiin korvata Google Maps -tekniikka omalla teknologialla. Tämä lienee suuntaus, jos yhtiössä halutaan todella kehittää jotain uutta.

Karttauudistukset tullaan ujuttamaan käyttäjille mahdollisesti seuraavan suuren ohjelmistopäivityksen myötä, jota voidaan odottaa markkinoille aikaisintaan ensi kesänä.

4 kommenttia

  1. Apple haluaa näemmä tehdä kaiken itse 🙁

  2. Karttojen osalta Placebasen osto viittaa siirtymiseen Googlen kartoista Nokian omistaman Navteqin karttoihin. Tuskin Apple alkaa karttoja itse tuottaa, ja Placebasehan oli Navteqin asiakas.

    1. Placebase oli siis karttapalvelu, ei karttoja ja navigointitietoa tuottava yritys. Placebase käytti omassa palvelussaan Navteqin karttoja jne.

  3. Ehkä Apple suuttui siitä, että Google Maps Navigation tulikin Android alustalle eikä iPhoneen jolloin iPhonen karttasovelluksesta tuli rääppiäinen.

Kommentointi on suljettu!