HTC Touch.B perustuukin Qualcommin BREW-alustaan

HTC Touch.B

Nykyiseltään Windows Mobile– ja Android-älypuhelimistaan tunnettu taiwanilainen HTC on uusimpien huhujen mukaan laajentamassa mallistoaan ensi vuonna vielä kolmannella mobiilialustalla. Uusi alusta tulee sijoittumaan portfolion alimmassa hintaluokassa oleviin puhelimiin, joten nykyisten järjestelmien kanssa se ei kilpaile. Kyseessä on siruvalmistajana tunnetun Qualcommin BREW-alusta, jonka voimin HTC yrittää mitä ilmeisimmin tavoitella osuuksia myös entistä edullisemmissa matkapuhelimissa.

Yhtiön suunnitelmat uuden käyttöjärjestelmän osalta valuivat nettiin Touch.B-koodinimellä tunnetun puhelimen muodossa, jonka arveltiin perustuvan suurella todennäköisyydellä Google Androidiin, vaikka villeimmät huhut ehdottivat jo tuolloin jotain muuta. Nyt on varmistunut, että laitteessa ei todellakaan pyöri Android tai Windows Mobile, vaan Qualcommin BREW. Todistus tästä löytyy jutun lopussa nähtävästä videosta, jossa esitellään pikaisesti Touch.B:n käyttöliittymää.

Uutukaisen teknisistä ominaisuuksista tiedetään vielä kohtalaisen vähän. Mukana pitäisi olla ainakin 3G, Bluetooth ja kahden megapikselin kamera, joka ei kykene ainakaan tässä vaiheessa videokuvaukseen. Tilanne saattaa joka tapauksessa vielä muuttua. Puhelimen suurimpiin heikkouksiin tulee näillä näkymin lukeutumaan WiFi-yhteyden uupuminen, joka ennakoi hinnan jäävän nykyisiä malleja reilusti alhaisemmaksi.

Uusi aluevaltaus viittaa HTC:n osalta haluun nousta samaan kastiin Nokian, Samsungin, LG:n ja muiden suurten valmistajien kanssa. Mielenkiintoista onkin tarkkailla, miten yrityksessä käy ja kuinka suureen rooliin edullisemmat puhelimet yhtiön mallistossa lopulta kohoavat.

Lähde: SlashGear

1 kommentti

  1. Mobiilialustoja on liikaa, kehittäjät ovat varmaan turhautuneita. Pitäisi keittää jokin yhteensopivuus standardi, jotta ohjelmat toimisivat kaikissa laitteissa. Tulevaisuudessa netin palvelinkoneilta ajettavat web-sovellukset voivat mahdollistaa tämän, mutta vasta joskus tulevaisuudessa.

Kommentointi on suljettu!