Nokia esitteli edullisen 2710 Navigation Edition -puhelimen

Nokia 2710 Navigation Edition

Nokia esitteli tänään yhtiön tähän mennessä edullisimman puhelinmallin, josta löytyy A-GPS-ominaisuus ja Nokia Maps -karttasovellus esiladattuna. Uutuus kantaa ytimekkäästi nimeä 2710 Navigation Edition ja sen odotetaan nousevan suosioon erityisesti kehittyvillä alueilla. Puhelin on suunniteltu pieniä kyliä ja maaseutua silmällä pitäen, tarjoten virtaviivaisen navigointitoiminnon ääniohjauksella ja digitaalisella kompassilla.

Yhtiö haluaa tuoreella puhelimellaan laajentaa paikannukseen perustuvien palveluiden saatavuutta sekä tarjota mahdollisuuden yhdistää puhe ja navigointi yhteen laitteeseen myös kehittyvillä markkinoilla. Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja hehkuttaa Nokia Maps -sovelluksen sisältävän kilpailijoita laajemman maakattavuuden, jonka ansiosta se soveltuu myös syrjäisemmille seuduille.

Datayhteyksien mahdollisen puuttumisen Nokia on huomioinut lisäämällä markkina-alueiden keskeiset kartat puhelimen muistiin. Navigointi onnistuu näin ollen mainiosti ilman yhteyttä Internettiin.

Paikannusominaisuuksien lisäksi Nokia 2710 Navigation Editionista löytyy GPRS-yhteys, Bluetooth 2.1, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, kahden megapikselin kamera, kiihtyvyysanturi, FM-radio ja 2,2 tuuman näyttö 240 x 320 pikselin tarkkuudella. Puhelin perustuu Series 40 6th Edition -ohjelmistoalustaan, jonka toimintoihin lukeutuvat ainakin verkkoselain, Flash Lite 3.0 ja Java 2.1.

Uutukainen on kooltaan 111,2 x 45,7 x 13,7 millimetriä ja se painaa 87 grammaa. Puhelin saapuu kauppoihin autotelineen ja -laturin kera vuoden 2010 toisen neljänneksen aikana 110 euron arvioidulla myyntihinnalla.

3 kommenttia

 1. Ihan kiva että navigoimisesta tehdään peruskäyttäjälle hieman huokeampaa, mutta tahtooko joku ostaa navigaattorimielessä puhelimen, jossa on 2.2″ näyttö?

  En keksi mikä on tämän laitteen kohdeyleisö. Ja sitäpaitsi jos puhelin on edullinen niin eikö tämän laitteen sijaan kuluttaja osta edullisen autonavigaattorin ja vielä edullisemman puhelimen?

  1. Unohdat nyt, että navigaattorista on paljon iloa myös jalkaisin liikuttaessa, julkisia käytettäessä tai esim pyöräiltäessä. GPS-navigointi ei mitenkään ole vain autoilijoille tarkotettu.

   En näe myöskään syytä miksi tuo ei olisi täysin käyttökelpoinen autoillessakin. Vertailun vuoksi esim N95:ssä on muistaakseni 2.6″ näyttö.
   Lisäksi puheohjaus navigoitaessa ei ole riippuvainen näytön koosta. Kunhan resoluutio ja kadunnimien fontin koko on sopiva, niin mikä ettei tuollasta käyttäisi.

   Puhelimen odotetaan olevan suosittu etenkin kehittyvillä alueilla, ja siellä asuvilla tuskin on halua tai edes varaa sijoittaa useaan erilliseen laitteseen.

Kommentointi on suljettu!