Android-puhelimen kamera hyötykäyttöön – Google Goggles tekee hakuja kuvien perusteella

Hakukonejätti Google on tuonut Android-alustalle uuden sovelluksen, joka laajentaa verkkohakujen tekemisen tekstistä ja äänestä kuvien perusteella tapahtuviin hakuihin. Sovellus tottelee nimeä Google Goggles ja se on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan Android Market -ohjelmistokaupasta puhelimille, joissa pyörii vähintään Android 1.6 -versio.

Google Gogglesin idea on hyvin simppeli: käyttäjä ottaa kuvan esineestä, logosta, paikasta tai muusta kohteesta, jonka jälkeen sovellus analysoi sen ja tarjoaa tuloksia siihen perustuen. Kuvien tunnistamiseen käytettävä Google Visual Search -tekniikka on edelleen testiasteella, jonka vuoksi se ei toimi kunnolla esimerkiksi eläimiin ja ruokiin, mutta tunnistaa hyvin muun muassa kirjoja, rakennuksia ja viivakoodeja.

Kuvahakuihin laajentuminen on Googlelta looginen veto, jota on odotettu jo jonkin aikaa. Sen merkitys erityisesti matkapuhelimissa kasvaa varmastikin tulevaisuudessa, sillä kamera löytyy jo lähes jokaisesta kännykästä. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka nopeaksi ja varmaksi kuvahaku voidaan lopulta saada. Tässä vaiheessa sen tarkkuus ja nopeus, kuten MobileBurnin video osoittaa, ovat vielä hieman niin ja näin.

Lisää Google Gogglesista löytyy tietoa ainakin sovelluksen virallisen sivuston kautta.

2 kommenttia

  1. Ihan mielenkiintosen olonen. Vaikuttaa vastaavalta kuin Nokiankehittämä Point and Find:

    http://pointandfind.nokia.com/

    Harmi vaan, että tuo ilmeisesti tukee vasta Saksaa, Englantia ja Jenkkilää.

  2. Harmi kun ei pääse edes kokeilemaan, koska HTC ei ole vieläkään päivittänyt Androidia omaan Heroon.

Kommentointi on suljettu!