Fujitsun F-04B-puhelin jakautuu kahtia – katso video!

Fujitsu F-04B

Elektroniikkavalmistaja Fujitsulta laskeutuu ensi vuoden huhtikuussa Japanin markkinoille tavanomaisesta poikkeava F-04B-mallinimellä tunnettu puhelin, jonka näyttö- ja näppäinosat voidaan erottaa toisistaan. Puhelin noudattelee niin sanottua modulaarisuutta, joka on ideana saanut julkisuutta mobiilimaailmassa lähinnä israelilaisen Modu-yhtiön omaa nimeään kantavan kännykän muodossa.

Fujitsu ei ole toteutuksessaan lähtenyt tavoittelemaan Modun tasoista muunneltavuutta, vaan pyrkii modulaarisuudella ennemminkin helpottamaan ja monipuolistamaan puhelimen käyttöä. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, että näppäimistöä voidaan käyttää, vaikka se olisi irrotettuna näyttöosasta. Erillään ollessaan palikat kytkeytyvät toisiinsa Bluetooth-yhteydellä, jolloin niitä voidaan käyttää noin 10 metrin säteellä.

Laitteen näyttöosa sisältää puhelimen käyttöön tarvittavan elektroniikan, jonka ansiosta näppäimistön voi tarvittaessa jättää huoletta kotiin. Käyttäjä saa näin mukaansa kevyemmän ja ohuemman puhelimen, jonka tekstinsyöttö hoituu 3,4 tuuman kosketusnäytön avulla. Puhelimen muita toimintoja ovat ainakin 12,2 megapikselin kamera ja 1Seg-tekniikan mukainen TV-vastaanotin.

Itse näppäimistöpalikasta löytyy numero- ja QWERTY-näppäimistöjen lisäksi Bluetooth, kaiutin ja mikrofoni. Sitä voi käyttää kirjoittamisen lisäksi näin ollen vaikka puheluiden vastaanottamiseen.

Puhelimen toiminnallisuus ei kuitenkaan rajoitu pelkkiin perusvarusteisiin, sillä Fujitsu tuo markkinoille erillisen projektorin, joka kykenee tuottamaan kuvaa 854 x 480 pikselin tarkkuudella. Projektorin tekniikasta vastaa Texas Instrumentsin DLP Pico -piirisarja ja virransaannista huolehtii 800 mAh:n akku. Valotehoa projektorissa riittää kuuteen lumeniin asti, jota hyödynnettäessä akku imeytyy tyhjiin kahdessa tunnissa.

Lähde: AkihabaraNews