Nokia panostaa langattomien palveluiden tuomiseen Kiinan markkinoille

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on perustanut yhdessä New Alliancen kanssa, joka on osa Shanghai Alliance Investment Ltd:iä, yhteisyrityksen. Uuden yhtiön nimeksi tulee Nokia Alliance Internet Services Company Limited ja sen ideana on tarjota langattomia palveluita Kiinan markkinoilla ja tukea paikallisia kehittäjäyhteisöjä. Nokia ja New Alliance omistavat kumpikin puolet yhteisyrityksestä.

Kiina on sekä maailman suurin matkaviestin- että internet-markkina ja käynnistäessämme palveluliiketoimintaa Kiinassa yhteisyrityksen perustaminen on luonnollinen askel. Sen avulla tuomme paikallisesti tärkeitä langattomia palveluita kiinalaisille kuluttajille”, totesi Nokian Services -yksikön johtaja Niklas Savander.

Yhteisyritys tulee tarjoamaan valikoituja Ovi-palveluita Kiinan markkinoille, joiden kehityksessä paikallistuntemuksen omaava New Alliance on tärkeässä roolissa. Tuore yritys aloittaa toimintansa tammikuussa 2010 noin 80 työntekijän voimin.

Yhteistyömme New Alliancen kanssa luo meille oikeanlaisen pohjan ja asiantuntemuksen tarjota valikoituja Nokian Ovi-palveluita. Samalla voimme työskennellä yhdessä paikallisten sisällönkehittäjien kanssa ja tuoda markkinoille heidän kehittämiään sovelluksia”, Savander sanoi.