Vuodettu HTC Trophy on kiehtova lisä Windows Mobile -mallistoon

HTC Trophy

Hiljattain verkkoon levisi kattavasti tietoa älypuhelinvalmistaja HTC:n vuoden 2010 ensimmäisen puoliskon mallistosta. Huhun mukaan odotettavissa on ainakin viisi Android-puhelinta, joista kiinnostavin lienee Bravo, ja kolme Windows Mobile -käyttöjärjestelmään perustuvaa mallia. MobiiliBlogissa pyrimme tuomaan esille kaikkein mielenkiintoisimmat puhelimet, joten koko linjastosta voi lukea tarkemmin XDA-kehittäjäfoorumilta.

Windows Mobile -malliston osalta ensi vuoden alkupuoliskolla ei ole tarjolla mitään HD2:n tavoin mullistavaa, mutta eräs mielenkiintoinen puhelin sieltä kuitenkin löytyy. Kyseessä on Trophy-nimellä tunnettu puhelin, joka yhdistää kompaktiin pakettiin kolmen tuuman kapasitiivisen VGA-kosketusnäytön ja QWERTY-näppäimistön.

Huhuttu uutuus onkin omassa sarjassaan erittäin kiehtova, sillä useimmiten Trophyn rakenteen omaavissa puhelimissa ei ole ollut yhtä laadukasta näyttöä, kosketustuesta puhumattakaan. Muita laitteen ominaisuuksia ovat tiettävästi HSPA, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, WiFi, A-GPS, Bluetooth 2.1, microSD-muistikorttipaikka, FM-radio ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Laskentatehoa Trophyssä tarjoilee 600 megahertsin Qualcomm-suoritin, jonka lisäksi jouhevuudesta huolehtii myös 256 MB:tä RAM-muistia. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows Mobile 6.5, jota koristaa yhtiön Sense-käyttöliittymä. Kokoa puhelimella on 119 x 58,36 x 11 millimetriä.

HTC Trophyn odotetaan rantautuvan markkinoille toukokuussa.