Nokia 5235 Comes with Music: kosketusnäyttö ja vuoden musiikit edullisesti

Nokia 5235 Comes with Music

Nokia esitteli tänään uuden 5235 Comes with Music -musiikkipuhelimen, joka muistuttaa sekä ominaisuuksiltaan että ulkoisesti elokuussa julkistettua 5230-mallia. Suurin ero aikaisempaan kosketusnäyttöpuhelimeen on mukana toimitettava Comes with Music -paketti, joka antaa sopimuskaudesta riippuen joko vuoden tai puolentoista vuoden rajattoman latausoikeuden Nokian Musiikkikauppaan.

Käyttäjä pääsee käsiksi Nokian Musiikkikauppaan matkapuhelimen lisäksi myös PC-tietokoneella Nokia Ovi Player -sovelluksella. Sen ansiosta suuremmat kertalataukset voi suorittaa kotona nopeamman verkkoyhteyden kautta, sillä puhelimesta ei löydy tukea WiFi:lle. Datapaketin löytyessä latailee 5235:llä joka tapauksessa mielellään yksittäisiä kappaleita lennossa.

Nokia 5235 Comes with Music -puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat HSDPA, A-GPS, Bluetooth 2.0, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, kahden megapikselin kamera ja S60 5th Edition -käyttöliittymä. Kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa ja kykenee 640 x 360 pikselin tarkkuuteen. Ohjelmistopuolelta löytyy lisäksi tukuittain Ovi-palveluita kuten Ovi Store, Ovi Contacts, Ovi Share ja Ovi Maps.

Uutuuspuhelimen houkutteleva hinta, joka pyörii 145 euron tuntumassa ennen veroja ja lisiä, viittaa yhtiön aggressiiviseen yritykseen saada Comes with Musicin käyttäjäluvut nousuun. Syksyn aikana verkossa liikkui erinäisiin lähteisiin perustuneita lukuja suomalaisvalmistajan musiikkipalvelun menestyksestä, jotka eivät olleet kovinkaan mairittelevaa luettavaa. Nokia näyttääkin nyt ottaneen todelliseksi tavoitteeksi saada lisää käyttäjiä mukaan palveluun kietaisemalla Comes with Music puhelinten kylkeen. Nyt julkistetulla 5235:llä se saattaa hyvinkin onnistua, sillä sen lopullinen hinta tulee näillä näkymin olemaan todella lähellä 5230-mallia.

10 kommenttia

  1. Pikaisella silmäyksellä 5235:n ja 5230:n ominaisuudet ovat yhtenevät. Pieniä eroja näyttäisi löytyvän muistin osalta, mutta sillä on tuskin kovinkaan suurta merkitystä:

   Nokia 5235 Comes with Music:
   Maximum User Storage: 320 MB
   NAND Memory: 512 MB
   SDRAM Memory: 128 MB

   Nokia 5230
   Maximum User Storage: 70 MB
   NAND Memory: 256 MB [512 MB for RM-594 (LTA variant) & RM-629 (Brazil variant)]
   SDRAM Memory:128 MB

   Lisäksi puhelimet ovat kooltaan täysin saman kokoiset: 111 x 51,7 x 14,5 mm

   1. Tulevassa 5235 puhelimessa on videopuhelu mahdollisuus, joka edeltävästä mallista uupuu. Uutuudessa ei ole realplayeriä, kun taas edellisessä on tai ainakin Nokian omat sivut näin kertovat, mutta epäilen tuota virheeksi.

 1. Milloinkahan 5800:n saisi tuollaisen kotinäytön ja sen kineettisen selauksen. Sitähän Nokia on lupaillut jo varmaan puoli vuotta…

 2. Tuollaista voisi jo harkita, jos vain näyttö olisi joku 3,0″ tai 2,8″, tuo 3,2″ on vähän liikaa jos ajattelee, että 5800 ja X6 on samankokoinen näyttö.

 3. Saisko ton Nokia 5230 halvemmalla ilman tota Comes With music palvelua?

 4. Onko kellään tietoa milloin tämä tulee kauppoihin? 🙂

Kommentointi on suljettu!