Samsung ohittaa Nokian Länsi-Euroopassa vuonna 2010?

Tutkimusyhtiö IDC:n tuoreet luvut osoittavat, että maailman suurimmalla matkapuhelinvalmistaja Nokialla voi olla odotettavissa tukalat ajat, jos se mielii säilyttää markkinajohtajuutensa Länsi-Euroopassa myös vuonna 2010. Korealainen Samsung on nimittäin kirinyt lähelle Nokiaa ja saattaa uhata suomalaisvalmistajan asemaa jo ensi vuonna.

IDC:n mukaan Samsungin markkinaosuus Länsi-Euroopan puhelinmarkkinoista oli kolmannella neljänneksellä 30,5 prosenttia, kun Nokian siivu kakusta oli 35,3 prosenttia. Korealaisvalmistajan osuus on ollut nousussa erityisesti hyvin kaupaksi käyneiden keskihintaisten puhelinten ansiosta. Nokian suunta on sen sijaan ollut alaspäin, joten Samsung saattaa kolkutella paalupaikkaa jo tulevan vuoden aikana.

Yhtiöiden välinen ero on kaventunut ja Samsung on todellinen uhka Nokialle, saattaen ohittaa sen Länsi-Euroopassa vuonna 2010”, kommentoi tilannetta IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo.

Tilanne on siinä mielessä merkittävä, että Länsi-Euroopan niin sanotut kotimarkkinat ovat olleet Nokialle tärkeässä roolissa maailmanlaajuista menestystä rakennettaessa. Sijoittajat tarkkailevatkin kovasti yhtiön osuutta alueella, joten ykköspaikan menetyksellä saattaisi olla Nokian kannalta erittäin ikäviä vaikutuksia. Ensi vuosi näyttää, miten osuudet lopulta tulevat kehittymään ja pysyykö Nokia Länsi-Euroopan johtajana.

Lähde: Reuters

1 kommentti

  1. Kunpa ohittaisi! Olen täysin kyllästynyt Nokian pysähtyneisyyden ajan tuotteisiin ja ylimieliseen johtoon.

Kommentointi on suljettu!