Sony Ericsson esitteli kaksi ympäristöystävällistä GreenHeart-puhelinta: Elm ja Hazel

Sony Ericsson Elm ja Hazel

Japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja Sony Ericsson on esitellyt kaksi uutta puhelinta, jotka noudattelevat kesäkuussa lanseerattua GreenHeart-toimintamallia. Sen ympärillä julkaistavat puhelimet pyrkivät huomioimaan tavallista paremmin ympäristön, tinkimättä kuitenkaan muotoilusta ja teknisistä ominaisuuksista.

Tänään julkaistut uutuudet, Elm (kuvassa vasemmalla) ja Hazel, perustuvat Sony Ericssonin omaan mobiilialustaan, jonka ominaisuuksiin lukeutuu muun muassa tuki Facebookin, MySpacen ja Twitterin kaltaisille sosiaalisille palveluille. Molemmista malleista löytyy lisäksi Noise Shield -meluntorjuntatekniikka sekä Google-haku, Google Maps ja AccuWeather-palvelu, joka tarjoaa ilmaisen sääennusteen 10 päiväksi eteenpäin.

Ympäristö uutuuskaksikossa on huomioitu käyttämällä kierrätysmuovia, korvaamalla paperinen käyttöopas sähköisellä, poistamalla vaaralliset kemikaalit ja lisäämällä mukaan vähän virtaa kuluttava laturi. Edellä mainittujen toimien ohella yhtiö on pyrkinyt karsimaan pakkausmateriaalien käyttöä sekä on esiasentanut puhelimiin Walk Mate -ekosovelluksen ja Green calculator -laskimen.

Kuluttajilla on mahdollisuus tehdä vihreitä valintoja joutumatta tinkimään ominaisuuksista tai toiminnoista”, kertoi Sony Ericssonin Suomen ja Viron myynnistä vastaava Jon Grundström ja jatkoi ”Elm- ja Hazel-puhelimissa on uuden Noise Shield -meluntorjunnan ja älykkään äänenvoimakkuussäädön ansiosta jopa tavanomaista selkeämpi äänenlaatu. Kummassakin puhelimessa on lisäksi Widget Manager -sovellus, jonka ansiosta sosiaalisten verkkoyhteisöjen käyttö on näppärää. Niihin pääsee suoraan ja verkostosta toiseen siirtyminen sujuu nopeasti.

Sony Ericsson Elm- ja Hazel-puhelimien teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, Bluetooth, WiFi, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, FM-radio, NetFront-pohjainen verkkoselain, Microsoft Exchange ActiveSync -tuki ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Tarjolla on myös uudenlainen varmuuskopiointipalvelu, jolla omat tiedot saa talteen langattomasti Sony Ericssonin palvelimille.

Puhelinten suurimmat erot löytyvät näytöistä. Elmissä on 262 144 väriä toistava 2,2 tuuman näyttö, kun taas Hazel-mallista löytyy näyttöpinta-alaa 2,6 tuumaa ja värejä peräti 16,7 miljoonaa. Molempien mallien näytöt kykenevät 240 x 320 pikselin tarkkuuteen.

Uutuuksista Elm rantautuu markkinoille jo vuoden 2010 alussa, mutta Hazelia joudutaan odottamaan kevääseen.

Sony Ericsson Elm

Sony Ericsson Elm

Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel