Uutta tietoa Google-puhelimesta levisi nettiin

Google Phone

Huhu hakukonejätti Googlen omasta puhelimesta elää vahvana. Tietoja Googlen puhelimesta alkoi liikkua verkossa lokakuussa, jonka jälkeen erityisesti TechCrunch-sivusto on tarjoillut aika-ajoin uusia tiedonjyväsiä laitteesta salaisiin lähteisiinsä vedoten. Nyt samainen sivusto on jälleen asialla, mutta samalla huhu saa pontta myös Googlen suunnalta, jonka virallisessa blogissa kerrotaan, että yhtiössä testataan parhaillaan uutta mobiililaitetta.

Google kertoo blogissaan, että yhtiössä on hiljattain saatu valmiiksi uudenlainen mobiililaite, joka yhdistää partnerin kanssa luodun innovatiivisen laitteiston ja Androidin päällä pyörivän ohjelmiston. Yhtiö sanoo jakaneensa laitteita työntekijöilleen ympäri maailmaa, jotta se saadaan hiottua parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Tarkemmin Google ei kuitenkaan tässä vaiheessa suostu virallisesti kertomaan uutuudesta.

TechCrunchin väitteiden mukaan puhelimen valmistajana toimii taiwanilainen HTC. Puhelin on mitä todennäköisimmin räätälöity versio HTC:n tulevasta Passion-koodinimellä kulkevasta puhelimesta, joka on toisen huhun mukaan USA:n markkinoille suunnattu variantti Bravo-nimellä tunnettavasta mallista. Yhteenvetona todettakoon, että Googlen puhelin perustuu siis todennäköisesti HTC:n Android-malliston tulevaan lippulaivamalliin.

Laite tullaan tuntemaan Nexus One -mallinimellä ja sen ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Mukana on ainakin suuriresoluutioinen OLED-kosketusnäyttö, Snapdragon-suoritin, kamera, voice-to-text-ominaisuus ja Android 2.1 -käyttöjärjestelmä. Puhelin ei tule sisältämään fyysistä näppäimistöä ja se on iPhonea ohuempi. Varustukseen kuuluvat huhujen mukaan myös kaksi mikrofonia, joista puhelimen taakse sijoitettu pyrkii vähentämään taustamelua.

Nexus Onen julkistuksen pitäisi tapahtua heti alkuvuodesta tammikuun aikana. Sitä ei tulla myymään operaattoreiden yksinoikeuksien kautta, vaan vapaasti ilman lukituksia.

Lähteet: TechCrunch & Engadget

3 kommenttia

  1. Tässä taitaa olla seuraava puhelimeni, mikäli hinta on kohtuullinen.

  2. Hmm ei tämä ainakaan ulkoisella olemuksellaan säväytä, mutta jostain syystä voisin arvella Googlen julkaisevan puhelimen verrattain edulliseen hintaan. Siinä saattaisi olla tämän puhelimen koukku.

  3. Google ei ole kyllä koskaan mitään rautaa tuonut myyntiin asti, eli tämä on todennäköisesti Applen levittämä huhu, jolla koitetaan saada Android-puhelinten valmistajia hermostumaan.

Kommentointi on suljettu!