Apple astumassa mukaan iPhonen pelimarkkinoille?

Apple iPod Touch

Applen iPod Touch -mediasoittimille ja iPhone-puhelimille suunnattu App Store on kasvanut valtavaksi ohjelmistokaupaksi, jonka valikoimista löytyy jo yli 100 000 sovellusta. Se on luonut useita menestystarinoita ja monet yhtiöt ovatkin lähteneet kehittämään Applen kannettaville laitteille ohjelmia ja pelejä, joista erityisesti jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvat sovellukset ovat menestyneet hyvin.

Tähän asti Apple ei ole itse lähtenyt kovinkaan hanakasti kehittämään tarjontaa App Storeen, vaan sisällöntuotanto on ollut kolmansien osapuolien harteilla. Yhtiön työpöydältä App Storeen on löytänyt tiensä vasta neljä sovellusta: MobileMe iDisk, Keynote Remote, Remote ja Texas Hold ‘Em. Kyseiset sovellukset ovat yhtä lukuun ottamatta liitoksissa Applen Mac-tietokoneiden palveluihin, joten niillä ei suuremmin kilpailla muiden kanssa.

Tulevaisuudessa Applen suhtautuminen App Storeen saattaa joka tapauksessa muuttua, sillä hiljattain yhtiö haki verkkosivujensa kautta työntekijää kehittämään multimediasisältöä iPhone- ja iPod Touch -laitteille. Työpaikkailmoitus on sittemmin poistettu, mutta tietojen mukaan haussa oli henkilö, joka omaa vahvan vietin pelaamiseen ja on työskennellyt pelikehityksen parissa vähintään 3-4 vuotta. On näin ollen erittäin realistista epäillä, että työn alla on hieman laajamittaisempi peliprojekti.

App Store -ohjelmistokaupassa liikkuu tätä nykyä erittäin suuret rahat, joten ei ole ihme, jos Apple haluaa lohkaista omaan pussiinsa nykyistäkin isomman osan. Pelit ovat siitä hyvä tapa aloittaa, että BusinessWeekin Douglas MacMillanin selvitys osoittaa, että yli miljoonan dollarin myynteihin App Storessa ovat yltäneet nimenomaan pelit. Mukana on toki muutamia ohjelmiakin, mutta suurempiin tuottoihin näyttää olevan helpompaa päästä peleillä.

Lähde: TechnoBuffalo