Googlen huhutusta puhelimesta lisää kuvia ja uusia yksityiskohtia

Google Phone / Nexus One

Hiljattain ryminällä verkkoon levinneet kuvat ja tiedot Googlen omasta puhelimesta saavat jatkoa Engadget-blogin toimesta, joka on julkaissut laitteesta useita hyvälaatuisia kuvia. Googlen puhelinta, jonka lopulliseksi mallinimeksi arvellaan muodostuvan Nexus One tai Google Phone, pidetään tässä vaiheessa lähes varmana. Erityisen paljon aihe sai tuulta alleen, kun hakukonejätti kertoi virallisessa blogissaan testauttavansa työntekijöillään uutta mobiililaitetta, jossa yhdistyy kolmannen osapuolen tekniikka ja Google Android.

Tällä hetkellä varmana pidetään sitä, että puhelimen valmistaa HTC ja siinä pyörii Android 2.1 -käyttöjärjestelmä. Uutuuden odotetaan olevan eräänlainen variantti HTC:n tulevasta Android-malliston lippulaivasta, josta liikkuu jo tätä nykyä useampia versioita nimillä Passion ja Bravo. Google-puhelimen julkaisun ennakoidaan tapahtuvan vuoden 2010 tammikuussa, vaikka alun perin yhtiön arveltiin suunnittelevan laitettaan jo joulumarkkinoille.

Puhelimen ominaisuuksista liikkuu parhaillaan monenlaista tietoa. Yhteenvetona voidaan todeta, että tekniikan osalta on tarjolla hyvin todennäköisesti 3,7 tuuman (800 x 480 pikseliä) AMOLED-kosketusnäyttö, yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin, viiden megapikselin kamera, HSUPA, WiFi, Bluetooth 2.1 ja microSD-muistikorttipaikka. Kaikki ominaisuudet vastaisivat tältä osin HTC Bravoa, joten on syytä olettaa, että mukana olisivat mahdollisesti myös FM-radio, A-GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja kompassi.

Samalla tulevan Android 2.1:n sisältämistä uusista ominaisuuksista on saatu hieman lisää tietoa. Käyttöliittymän osalta tulossa on uudenlaisia 3D-elementtejä ja lisää kotinäkymiä. Kiinnostusta herättää niin ikään uusi korttinäkymä, joka on saanut vaikutteita Palmin WebOS-käyttöliittymästä. Sen avulla käyttäjä saa näkyviin kaikki kotinäkymät yhdellä kertaa.

Google-puhelimen markkina-alueet ja hinta pysyvät edelleen pimennossa. Tässä vaiheessa lienee joka tapauksessa selvää, että Yhdysvaltoihin laite rantautuu, mutta Euroopan tilanteesta on vielä mahdotonta sanoa mitään.

Lähteet: Android Guys & Engadget