Fonecta toi tuote- ja palveluhakunsa Applen iPhonelle

Fonecta iPhone

Suomalainen haku- ja yhteystietopalveluihin keskittynyt Fonecta on tuonut palvelunsa iPhone-käyttäjien ulottuville kätevän sovelluksen kautta, joka löytyy ilmaiseksi Applen App Storesta. Yhtiö kehuu sovelluksen helpottavan lähellä olevien yrityksien, kuppiloiden, ravintoloiden ja majapaikkojen löytämistä.

Fonectan virallinen iPhone-sovellus tarjoaa kattavan yrityshaun, jossa mukana on kaikkiaan yli neljä miljoonaa yhteystietoa. Se käyttää hyväkseen puhelimen sisäänrakennettua GPS-yhteyttä määrittäessään käyttäjän läheisyydessä olevat yritykset ja palvelut. Kohteen löydyttyä voi käyttäjä esimerkiksi soittaa tai lähettää sähköpostia yritykseen. Tarjolla on myös simppelit reittiohjeet, jotka tuodaan esille iPhonen omassa karttasovelluksessa.

Hakuohjelman muita toimintoja ovat muun muassa mahdollisuus tallentaa kohteiden tietoja suoraan puhelimen yhteystietoihin, lähettää yritystietoja ystäville sähköpostilla sekä karttanäkymä, joka tuo hakuvaihtoehdot kartalle. Sen saa näkyviin kääntämällä puhelimen yksinkertaisesti vaakatasoon.

Pikaisen kokeilun perusteella on pakko todeta, että sähköpostin lähetys takkusi pahemman kerran, sillä se toi esille ainoastaan tyhjän viestin ilman minkäänlaisia tietoja. Muilta osin Fonectan sovellus on kohtalaisen pätevä ja muutamien testihakujen perusteella lähellä olevat pizzeriat ja autoliikkeet löytyivät vallan mainiosti. Eniten harmistusta aiheuttaa henkilöhaun puute, joka olisi täydellinen lisä sovellukseen.

Fonecta iPhone