Laadukas ensikatsaus Nokia N900 -puhelimeen videon muodossa

Viime viikolla HTC HD2:n testannut TechnoBuffalon Lasse Pulkkinen on tällä viikolla ottanut hyppysiinsä Nokian N900-kosketusnäyttöpuhelimen, joka kuuluu loppuvuoden kiinnostavimpiin uutuuksiin. Tarjolla on vasta videoarvostelun ensimmäinen osa, jossa luodaan yleissilmäys laitteen myyntipakkaukseen, rakenteeseen ja käyttöliittymään.

Pulkkinen käy läpi Nokian uutuutta tuttuun tyyliinsä huumorilla höystettynä. Kehuja laite saa kohtuullisen laadukkaasta rakenteesta, kattavista varusteista ja nopeasta käyttöliittymästä, josta kiitos kuuluu OMAP 3430 -alustalle ja 600 megahertsin prosessorille. Pulkkinen kuvaileekin ensitunnelmaa Nokia N900:n osalta positiiviseksi ja kiittelee Maemo 5 -käyttöliittymän muokattavuutta.

Negatiivisena seikkana esiin nousee liian pieneen tilaan ahdettu näppäimistö, jonka painikkeissa on kaikesta huolimatta kohtalaisen hyvä tunto. Puhelimen ostamista harkitsevan kannattaa myös muistaa, että laitteen käyttö on suunniteltu vaakatasoon ja näyttö on toteutettu resistiivisellä tekniikalla.