Testissä Incipion iPhonelle suunnatut Feather- ja Orion-kotelot

Incipio Feather ja Orion

Perinteisten laitetestien sijaan tällä haavaa luvassa olisi katsaus kahteen Incipion valmistamaan koteloon, jotka ovat yhteensopivia sekä iPhone 3G– että iPhone 3GS -puhelimien kanssa. Yhteisestä valmistajasta huolimatta kyseessä on kaksi hyvin erilaiseen käyttötarkoitukseen sopivaa suojakoteloa. Siinä missä Feather sopii jokapäiväiseen käyttöön, on Orion suunniteltu suojaamaan Applen kosketusnäyttöpuhelinta esimerkiksi laukussa tai kassissa tapahtuvan kuljetuksen ajaksi.

Yhtiönä Incipio on tunnettu erilaisten suojakoteloiden valmistajana. Valikoimiin kuuluu runsaasti Applen eri tuotteita aina iPod-soittimista MacBook-kannettaviin asti. Tarjontaa löytyy myös Zune HD:lle, BlackBerry-puhelimille ja Nintendo DSi:lle. Valmistaja valitseekin selvästi mukaan niin sanottuja trendituotteita, joiden omistajat ovat mahdollisesti valmiita ostamaan kotelon suojatakseen laitteitaan kolhuilta ja naarmuilta.

Incipio Feather

Heti kärkeen on todettava, että omaksi suosikiksi kaksikosta nousi ehdottomasti Feather. Se on mukavan ohuesta muovista valmistettu suojus, johon iPhone napsahtaa hyvin ja istuvasti paikoilleen. Kotelon lisäksi mukana toimitetaan kaksi näytön päälle asetettavaa suojakalvoa ja pienikokoinen liina näytön puhdistukseen.

Incipio Feather

Itse kotelon ideana on suojata puhelimen takaosaa ja sivuja. Pakettiin kuuluvilla kalvoilla voi peittää koko etuosan, jolloin iPhone on varsin hyvin piilossa pieniltä kolhuilta ja naarmuilta, joita voi syntyä esimerkiksi taskussa avaimien kanssa.

Näytön päälle asetettavat kalvot ovat idealtaan hyviä, mutta niiden asentaminen paikoilleen on usein kovin vaikeaa. Onneksi mukana toimitetaan kaksi suojusta, jolloin ensimmäisen epäonnistuessa ei kaikki ole vielä menetetty. Ennen kalvon sovittamista kannattaa pöydältä imuroida pölyt ja puhelimen näyttö puhdistaa erittäin huolella.

Incipio Feather

Kaikin puolin Incipio Feather on todella mainio kotelo Applen kosketusnäyttöpuhelimen kaveriksi. Erittäin ohuen rakenteensa ansiosta se ei saa puhelinta tuntumaan häiritsevästi suuremmalta. Kotelo suojaa hyvin iPhonen kiiltävän takaosan ja sivut, mutta ei peitä alleen näppäimiä tai liitäntöjä. Sitä ei tarvitse näin ollen poistaa turhaan, vaan iPhonen voi pitää Featherin suojissa yötä päivää.

Testissä olleen mustan mallin ohella Feather-kotelo on saatavilla myös kirkkaammissa väreissä kuten punaisena, keltaisena, oranssina ja turkoosina. Kaikki tarjolla olevat värivaihtoehdot löytyvät valmistajan kotisivulta tämän linkin takaa.

Incipio Orion

Parivaljakon toinen kotelo, eli Orion on valmistettu nahkaa jäljittelevästä materiaalista. Se ei sovellu Featherin tavoin jatkuvaan käyttöön, sillä puhelin pitää aina poistaa sen suojista käytön ajaksi. Sen voisikin ajatella olevan omiaan esimerkiksi naispuolisille iPhone-omistajille, jotka kuljettavat puhelintaan laukussa muiden tavaroiden seassa. Taskussa pidettäessä Orion lisää hieman turhan paljon kokoa ja on näin ollen häiritsevä.

Incipio Orion

Yleensä Orionin kaltaisia koteloita yhdistää yksi ja sama ongelma: puhelin on todella vaikea saada ulos suojuksesta. Incipion kotelossa tätä ongelmaa ei kuitenkaan ole, sillä valmistaja on kehittänyt Orioniin nerokkaan EasyReach-systeemin. Kyseessä on simppeli kotelon pohjaan ulottuva lenkki, jota vetäisemällä puhelin tulee sopivasti pois kotelosta, jotta siitä saa sormilla kunnollisen otteen.

Incipio Orion

Lyhyesti koottuna voitaisiin todeta, että Orion sopii käyttäjälle, jonka ei tarvitse vilkuilla puhelintaan jatkuvasti. Se sopii niin sanotusti kuljetukseen, jolloin se suojaa puhelimen varsin mainiosti.

Featherin tavoin myös Orionista on tarjolla useampia eri värivaihtoehtoja, joista tietoa löytyy täältä.