Broadcomin uusi siru mahdollistaa 20 megapikselin kamerakännykät

Siruvalmistaja Broadcom on ennakkoesitellyt uuden BCM2763 VideoCore IV -multimediaprosessorin, joka on valmistettu 40 nanometrin prosessilla. Kyseinen siru yhdistettynä asianmukaiseen kameratekniikkaan mahdollistaa matkapuhelimet, joilla voidaan ottaa 20 megapikselin kuvia ja tallentaa täyden Full HD 1080p -tason teräväpiirtovideokuvaa.

Suurien kuvien ja laadukkaan videotallennuksen lisäksi siru hallitsee kuvanvakautuksen, kasvojen- ja hymyntunnistuksen sekä kykenee prosessoimaan useita kuvia yhden sekunnin aikana. Ominaisuuksiin lukeutuu niin ikään Full HD -tasoisen videokuvan toisto suoraan matkapuhelimesta tai esimerkiksi televisiosta HDMI-liitännän kautta.

Yhtiö kehuu uuden suorittimen vähentävän virrankulutusta jopa 50 prosentilla edellisen sukupolven VideoCore III -multimediaprosessoriin nähden. Useimmilla matkapuhelimilla sirulla voidaan Broadcomin arvioiden mukaan tallentaa teräväpiirtotason videokuvaa 4-6 tuntia ja katsella Full HD -kuvaa 8-10 tuntia. Jos videokuva siirretään matkapuhelimesta esimerkiksi televisioon HDMI:n välityksellä, voi toistoaika nousta jopa 16 tuntiin.

Uutuussiru on tällä hetkellä testivaiheessa ja sen odotetaan löytävän tiensä markkinoille vasta vuonna 2011.

Lähde: GSMArena

2 kommenttia

 1. tämän sirun ottavat käyttöön ensin Samsung ja HTC… nokia ottaa sirun käyttöön vuonna 2016!

  t. osakkeenomistaja

  1. Myy nyt hyvä mies ne osakkeet jo jos kerta näin kipeää tekee seurata tätä mobiiliteknologian kehitystä. Hus siitä vineemästä joka ikiseen väliin kuinka Nokia on pettänyt sinut eikä palvele jokaista tahtoasi ”osakkeenomistajana”. Nokia ei ole sinulle mitään velkaa, pieni sijoituksesi Nokiaan on Nokialle aivan yhdentekevä.

   Täsää muutenkin kenkälaatikkoa pienempään maailmankuvaasi hieman avarrusta:
   http://www.engadget.com/2009/11/08/entelligence-heads-i-win-tails-so-do-you/

   Maailma ei ole niin mustavalkoinen ja yksiselitteinen kuin sinä perustelemattomissa peloissasi osakkeittesi arvon laskemisesta luulet. Tuon artikkelisarjan muihinkin osiin kannattaa ehdottomasti perehtyä ja miettiä asioita uudelleen. Sinulle suosittelen vahvasti mm. artikkelia ”What’s the future of Nokia?” ja koita huomata sieltä se varsinainen juju sen lisäksi, että artikkeli kertoo Nokian viimeiaikaisista epäonnistumisista.

Kommentointi on suljettu!