iPhone OS jo yleisempi kuin Windows Mobile Yhdysvalloissa

Osuudet USA

Applen iPhone jatkaa markkinaosuuksien kahmimista ainakin Yhdysvalloissa, selviää ComScoren tuoreista luvuista. Tilastojen mukaan iPhone OS -käyttöjärjestelmän markkinaosuus lokakuussa on kohonnut rapakon takana jo Microsoftin Windows Mobilen siivua suuremmaksi. Siinä missä Windows Mobilen osuus on pysynyt koko vuoden melko vakaana, on Applen kosketusnäyttöpuhelimen käyttäjämäärät kasvaneet erityisesti tämän vuoden loppupuoliskon aikana hurjaa vauhtia.

Mobiilikäyttöjärjestelmien osalta selvää ykköstilaa Amerikan markkinoilla pitää Kanadalainen RIM. Kakkostilaa hallitsee nyt siis Apple ja pronssisijalla heiluu Windows Mobile, jonka ero takana tuleviin on vielä varsin merkittävä. Microsoftin alustan hiipumisesta on puhuttu tämän vuoden aikana paljon, mutta USA:ssa tilanne näyttää ComScoren lukujen valossa pysyneen erittäin vakaana.

Mitalikolmikon perässä tulee Palm, joka on edelleen varsin merkittävä tekijä Yhdysvalloissa. Sen taakse jäävät niin Symbian ja Google, joista jälkimmäisen osuus on vielä yllättävän pieni. Ei tarvitse olla kuitenkaan suurikaan ennustaja arvatakseen, että Google tulee mitä todennäköisimmin ohittamaan Symbianin USA:ssa vuoden 2010 aikana. Mielenkiintoista on myös nähdä, kykeneekö iPhone kolkuttelemaan tulevana vuonna jo mahdollisesti RIM:n ykköstilaa.

Lähde: MobileCrunch

1 kommentti

  1. Melkosen harhaanjohtava artikkeli, koska USA ei ole koko maailma ja USA:n merkitys mobiilialan kasvulle on vähenemässä samalla kun Aasian ja yleensä kehityvien markkinoiden merkitys kasvaa.

Kommentointi on suljettu!