Sony Ericsson XPERIA X2 kauppoihin tammikuun alussa

Sony Ericssonin järjestyksessään toinen Windows Mobile -puhelin ei ehdi kauppoihin ennen ensi vuotta. Yhtiön XPERIA X2 -puhelinta odotettiin markkinoille tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana, josta tullaan kuitenkin myöhästymään hieman. Xperiancers-blogin mukaan, jossa mukana ovat Sony Ericsson ja PR-toimisto wolfstar, puhelin saapuu myyntiin heti tammikuun ensimmäisen viikon aikana, joten kovin pitkälle laitetta ei jouduta enää odottelemaan.

Tietojen mukaan myöhästymisen syynä on muutamien operaattorikohtaisten sovellusten aiheuttamat ongelmat, jotka haluttiin ratkaista ennen laitteen lanseerausta. Samalla pyritään vielä hiomaan akun kestoa ja ohjelmiston nopeutta. Toivottavasti uutukaiseen ei jää Sation kaltaisia ongelmia, jotka aiheuttivat puhelimen myynnin keskeyttämisen muutamissa Iso-Britannian myymäläketjuissa.

Sony Ericsson XPERIA X2 on Windows Mobile 6.5 -järjestelmään perustuvat kosketusnäyttöpuhelin nelirivisellä QWERTY-näppäimistöllä. Uutuuden tärkeimmät ominaisuudet ovat HSPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth, microSD-muistikorttipaikka, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, kuvausvalo ja 3,2 tuuman näyttö, joka on tarkkuudeltaan 800 x 480 pikseliä.