Swypen Android-version kehitys hyvässä vauhdissa

Amerikkalaisen Swype-yhtiön omaa nimeään kantava tekstinsyöttötekniikka saattaa tulevaisuudessa muodostua merkittäväksi standardiksi kosketusnäyttöpuhelimissa. Swype on kerännyt viime aikoina paljon kehuja ja aivan hetki sitten teknologian kehitykseen investoivat merkittävän summan rahaa sekä Nokia että Samsung.

Tekniikkaa on kehitetty jo useita vuosia, mutta vasta tämän kuun alussa se löysi tiensä ensimmäiseen puhelimeen, joka on Yhdysvalloissa myytävä ja Verizonin kustomoima Samsung Omnia II. Kyseessä on Windows Mobile -pohjainen puhelin, jonka lisäksi Swype on tulossa ainakin Androidille ja mitä ilmeisimmin myös muille suurille mobiilialustoille tulevaisuudessa. Ensi vuonna onkin odotettavissa markkinoille useampia Swype-puhelimia, joiden lisäksi tekniikka saattaa levittäytyä myös esimerkiksi GPS-laitteisiin ja käsikonsoleihin.

Google Androidille suunnatun Swypen kehitysasteesta ei tätä ennen ole saatu juurikaan tietoa, mutta MobileCrunchin pikainen testivideo osoittaa, että homma alkaa olla loppusuoralla. Kyseessä on sivuston mukaan virallista julkaisua edeltävä kopio, joten Swypen Android-versio on ilmeisen lähellä valmistumista.

MobileCrunchin testaaja kehuu Swypeä vuolaasti. Pienen totuttelun jälkeen tekniikka mahdollistaa lupauksien mukaisesti perinteistä virtuaalista QWERTY-näppäimistöä nopeamman kirjoitustahdin. Tietojen mukaan Swype toimii eri näyttöresoluutioilla mainiosti sekä vaaka- että pystytasossa.

Lähde: MobileCrunch