Nokia N900:n käyttöliittymä videotarkastelussa

Lasse Pulkkisen Nokia N900 -multimediatietokonetta käsittelevän videosarjan toinen osa on valmistunut. Ensimmäisessä osassa Pulkkinen käsitteli Nokian uutuuden rakennetta, myyntipakkausta ja pikaisesti myös käyttöliittymää. Nyt nähtävässä jälkimmäisessä jaksossa paneudutaan aiempaa tarkemmin nimenomaan Maemo 5 -käyttöjärjestelmään ja sen käyttöliittymän eri ominaisuuksiin.

Tuoreessa videossa tarkastelun alla ovat muun muassa sähköpostiominaisuudet, verkkoselain sekä musiikki- ja videosoittimet. Alussa käydään läpi myös käyttöliittymän valikkonäkymää ja Maemo 5:n tapaa käsitellä avoinna olevia sovelluksia. Mielenkiintoa herättää lisäksi Pulkkisen rasitustesti, jonka aikana käyttöliittymän sujuvuutta testataan noin 16 sovelluksen pyöriessä taustalla.

Kokonaisarvosanaksi Nokia N900 saa täyden kahdeksikon. Puhelinta kiitellään monipuolisuudestaan, onnistuneesta käyttöliittymästä, nopeudesta ja kamerasta. Heikkouksina mainitaan laitteen fyysinen koko, kolmeen riviin rajoittunut näppäimistö ja vaikeus käyttää puhelinta yhdellä kädellä.