Mozilla: mobiili-Firefox aloittaa ohjelmistokauppojen häviämisen

Avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kehittävä Mozilla uhoaa, että sen piakkoin Nokia N900 -puhelimelle rantautuva Firefox for Mobile -verkkoselain voi olla lähtölaukaus alustakohtaisten ohjelmistokauppojen häviämiselle. Säätiön luotto perustuu selaimen ominaisuuksiin ja erityisesti nopeaan JavaScript-moottoriin, jota kehutaan mobiiliselainten vauhdikkaimmaksi.

Mozillan mobiiliosaston varapääjohtaja Jay Sullivanin mukaan kehittäjät ovat turhautuneita eri alustojen kanssa, koska niille kehittäminen on vaikeaa. Tämä tuleekin Sullivanin mielestä olemaan merkittävin syy, miksi kehittäjät tulevat siirtymään verkkopohjaisiin sovelluksiin: ”Kuka tahansa HTML- ja JavaScript-tekniikat tunteva voi luoda sovelluksia ilman, että tarvitsee opetella alustakohtaisia teknologioita.

Sullivan myöntää joka tapauksessa, että kehittäjien vetäytyminen pois ohjelmistokaupoista ei tapahdu hetkessä. ”Tilapäisesti sovellukset tulevat olemaan menestyksekkäitä. Loppujen lopuksi web tulee kuitenkin voittamaan kuten aina.

Mozillan matkapuhelimiin suunnattu verkkoselain, joka tunnetaan lisäksi Fennec-koodinimellä, saapuu ensi vuoden aikana tarjolle myös Windows Mobile– ja Google Android -alustoille. Säätiöstä ei ole vielä vihjattu mitään mahdollisen Symbian-version suhteen, mutta alustan aseman huomioiden, voisi sellaisen kuvitella jollain aikataululla olevan tulossa.

Lähde: PC Pro

2 kommenttia

  1. Hyvä, hyvä! Niin pitääkin! 😀

    P.S. Miks N900 näyttää niin herkulta tuossa kuvassa?

    1. Koska se on niin herkku!

      Johan tulee kovaa uhoamista. No, antaa tulla vaan. Meikäläinenhän kaikesta tästä vaan hyötyy. Nykyisellään tuo fennec vaan on aika surkea, mutta sehän on tietenkin vain betaversio.

Kommentointi on suljettu!