Video: Swype-tekstinsyöttötekniikka toimii HTC HD2:lla

Markkinoita hiljalleen valloittava Swype-tekstinsyöttötekniikka löytyy parhaillaan virallisesti ainoastaan Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin kautta myytävästä Windows Mobile -pohjaisesta Samsung Omnia II:sta. Vuoden 2010 aikana tekniikan odotetaan joka tapauksessa pääsevän osaksi entistäkin useampia Windows Mobile -puhelimia, jonka lisäksi se on rantautumassa myös Google Android -pohjaisiin malleihin.

XDA-kehittäjäfoorumilla Swype on onnistuttu irrottamaan Verizonin Omnia II:sta omaksi tiedostokseen, jonka avulla sen voi asentaa myös muihin puhelimiin. Pocketnow.com onkin käyttänyt hyväkseen tilaisuutta ja kokeillut tekniikan toimivuutta HTC HD2:lla, josta löytyy massiivinen 4,3 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö. Sivuston mukaan Swype toimii myös muissa WVGA-tason kosketusnäytöllä varustetuissa Windows Mobile -puhelimissa.

Perinteisestä kosketusnäyttöpuhelimissa käytettävästä virtuaalisesta QWERTY-näppäimistöstä Swype eroaa tekstinsyöttötavallaan. Siinä käyttäjä liu’uttaa sormea kirjaimien päällä tavanomaisen näpyttelyn sijaan. Keskeinen osa Swypeä on niin ikään loistava ennakoiva tekstinsyöttö kuten ohessa olevasta videosta käy ilmi.

Lähde: Pocketnow.com