Googlelta tiedotustilaisuus 5. tammikuuta – Google-puhelin julki?

Amerikkalainen hakukonejätti Google pitää lehdistötilaisuuden 5. tammikuuta. Yhtiön median edustajille lähettämästä kutsusta selviää, että tilaisuus liittyy Android-käyttöjärjestelmään, mutta sen tarkempaa tietoa tilaisuuden sisällöstä ei paljasteta. Yleisesti tapahtuman on kuitenkin arveltu liittyvän Googlen omaan puhelimeen, josta on huhuttu joulukuussa useasti nimillä Google Phone ja Nexus One.

Googlen lehdistötilaisuuden ajankohta on mielenkiintoinen, sillä 7. tammikuuta lähtee käyntiin suuren luokan CES-tapahtuma (Consumer Electronics Show). Kiehtovaa onkin nähdä, pystyykö hakukonejätti julkaisemaan jotain sellaista, jolla se voisi varastaa koko show’n.

Googlen valitsema ajankohta tuo hyvin mieleen vuoden 2007, jolloin Apple esitteli ensimmäisen sukupolven iPhonen kesken CES-messujen omassa tilaisuudessaan. Kyseessä oli niin merkittävän luokan julkaisu, että se veti huomion Applen suuntaan. Kenties Googlella on takanaan hieman samankaltaisia ajatuksia?

Huhuissa velloneen Google-puhelimen arvellaan perustuvan uuteen Android 2.1 -käyttöjärjestelmäversioon, joka tuo parannuksia muun muassa käyttöliittymään. Laitteen muita ominaisuuksia ovat tietojen mukaan 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö (800 x 480 pikseliä), yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin, viiden megapikselin kamera, HSUPA, WiFi, Bluetooth 2.1, FM-radio, A-GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja microSD-muistikorttipaikka.

Gizmodo-verkkosivusto kertoo saaneensa käsiinsä uutuuspuhelimen hintatiedot. Nexus One -nimellä kulkevaa puhelinta tullaan niiden perusteella myymään Yhdysvalloissa operaattorilukitsemattomana 529,99 dollarin hinnalla. Laite on myös saatavilla kahden vuoden T-Mobile-sopimuksen kanssa. Tällöin puhelin maksaa 179,99 dollaria, jonka lisäksi maksettavaksi tulevat kuukausimaksut.

Lähteet: All Things DigitalTechnoBuffalo & Gizmodo

1 kommentti

  1. Toivottavasti Google ei närkästytä omalla julkistuksellaan muista Android puhelinten valmistajia.

Kommentointi on suljettu!